ΜΠΕΡΚΣΑΙΡ: ΤΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΤΟΥ ΑΣΚΟΤ

Εκεί που οι γυναίκες ντύνονται σαν παραδείσια πτηνά (δηλαδή σαν κυριλέ λατέρνες) και οι άντρες σαν …αποστειρωμένοι άνθρωποι.

Άρχισε από χθες το περίφημο κοσμικό για τους Βρετανούς γεγονός των ιπποδρομιών του Άσκοτ που αναμένεται να κορυφωθεί το Σάββατο εν μέσω αριστοκρατικής αίγλης, εκκεντρικών γυναικείων καπέλων, πριγκηπικών εμφανίσεων και …οργανικού λιπάσματος των καθαρόαιμων ίππων. Σε αντίθεση με όλες τις τελετές και παραστάσεις που αρχίζουν ήπια και η κορυφώνονται στο τέλος, εδώ τα πράγματα ξεκινούν εντυπωσιακά για να γίνουν βαρετά κατά τη λήξη. Παρόλα αυτά πάνω από 300.000 επισκέπτες

παρευρίσκονται ετησίως στις συγκεκριμένες ιπποδρομίες που χρονολογούνται από το 1711 για να παρακολουθήσουν τις κούρσες. Σήμερα, Πέμπτη, είναι επονομαζόμενη «ημέρα των κυριών» και το εθιμοτυπικό προστάζει εντυπωσιακές συνθέσεις στα καπέλα από βελούδο, φτερά και μετάξι, ενώ ο αυστηρός ενδυματολογικός δεν κάνει αποδεκτά παντελόνια για τις κυρίες, φορέματα πάνω από το γόνατο ενώ απαγορεύει ημίγυμνους του ώμους τους. Για τους άνδρες, προβλέπονται τα συνηθισμένα: γκρι ή μαύρο πρωινό αντικέ ένδυμα μετά γιλέκου και ημίψηλο καπέλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα