Μπλακ άουτ και πάλι στη Σαντορίνη

Να έρθει ένας υπουργός να συντονίσει την κατάσταση και να παρέμβει ο εισαγγελέας, ζήτησε εξοργισμένος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι, ο δήμαρχος της Σαντορίνης Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει ανοχή ούτε ενός λεπτού πλέον».

Νωρίτερα είχε δηλώσει ότι η ηλεκτροδότηση είχε αποκατασταθεί κατά 80%, προαναγγέλοντας ωστόσο ότι θα υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση που επικρατεί εδώ και τρεις ημέρες στο νησί, λέγοντας πως από τις 13 Αυγούστου που ενέσκηψε το πρόβλημα, ο δήμος έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια να αμβλύνει τις επιπτώσεις, ενώ

θεωρούσε πως θα ετηρείτο από πλευράς της ΔΕΗ το χρονοδιάγραμμα που είχε δοθεί.

«Βλέπουμε όμως ότι ανατρέπεται το χρονοδιάγραμμα. Προασπίζοντας λοιπόν το συμφέρον του τόπου θα καταθέσω, το συντομότερο δυνατό, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. Είναι ώρα να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους» τόνισε.

Εν τω μεταξύ νωρίτερα η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της ενημέρωνε ότι είχε ολοκληρωθεί η εγκατάσταση πρόσθετων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών ισχύος περίπου 5 μεγαβάτ στη Σαντορίνη, ανεβάζοντας έτσι τη συνολική διαθέσιμη ισχύ του σταθμού παραγωγής στα 27 MW. Διευκρίνιζε δε ότι συνεχίζονταν οι εργασίες για την ολοκλήρωση της σύνδεσης και των υπολοίπων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών και πως με το δυναμικό αυτό καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες του νησιού που ξεπερνούν στην αιχμή τα 30 μεγαβάτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα