«Μπλόκαρε» το σύστημα υποβολής του Ε9 στο Taxisnet

10:54 6/9/2013 - Πηγή: Matrix24

H έναρξη υποβολής του E9 «βραχυκύκλωσε» ήδη το σύστημα taxisnet, το οποίο «κολλάει» διαρκώς, δημιουργώντας πρόσθετα προβλήματα και ταλαιπωρία στους φορολογουμένους.

Η διορία υποβολής των δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα λήγει τυπικά στις 15 Σεπτεμβρίου, αλλά οι φοροτεχνικοί ζητούν ήδη να δοθεί παράταση.

Το ίδιο πρόβλημα όμως αντιμετωπίζουν και όσοι προσπαθούν ταυτόχρονα να υποβάλουν δηλώσεις Α21 για να λάβουν το οικογενειακό επίδομα

τέκνων.

Από τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου παρατηρήθηκε πρόβλημα στους server της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Διαπιστώθηκε υπερφόρτωση του δικτύου του ΟΤΕ, καθώς η απευθείας γραμμή της ΓΓΠΣ, γέμισε από φορολογούμενους, οι οποίοι προσπαθούσαν να υποβάλλουν το Ε9.

Πάντως οι φοροτεχνικοί έχουν ζητήσει ήδη να δοθεί παράταση και:

-Nα υποβληθούν τα Ε9 μόνο από τα φυσικά πρόσωπα που έχουν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση κατά το έτος 2012 (πίνακας 1), με καταληκτική ημερομηνία υποβολής έως 30 Σεπτεμβρίου (αντί 15 Σεπτεμβρίου).

-H η καταγραφή των αγροτεμαχίων (πινάκας 2) να ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής του Ε9 αυτής της περίπτωσης, την 31η Δεκεμβρίου 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα