Μπράντ Πιτ εναντίον ζόμπι

Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ (World War Z)

Του Μαρκ Φόρστερ

Με τους Μπραντ Πιτ, Μιρέιγ Ίνος, Ντέιβιντ Μορς, Τζέιμς Μπατζ Ντέιλ, Μάθιου Φοξ, Έρικ Γουέστ

Ένας υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο, προκειμένου να σταματήσει μια θανατηφόρα πανδημία που μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε επιθετικά «όντα». Ο ιός, όμως, εξαπλώνεται ραγδαία σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου με αποτέλεσμα

να απειλούνται άμεσα με ανατροπή στρατοί και κυβερνήσεις, αλλά και με αποδεκατισμό η ίδια η ανθρωπότητα.

Η ταινία είναι ένα εξαιρετικό θρίλερ, με άρτια παραγωγή, καταιγιστική δράση, υπόκωφο αλλά και εκκωφαντικό τρόμο, καθηλωτικές τρισδιάστατες εικόνες. Ιδανική για τους φίλους των ταινιών με ζόμπι καθώς και αυτών της επιστημονικής αλλά και πολιτικής φαντασίας. Η ερμηνεία του Μπραντ Πιτ αλλά και των υπολοίπων πρωταγωνιστών εξαιρετικά πειστική σε μετρημένα πνιγηρή και κλειστοφοβική ατμόσφαιρα

Οι Καταφερτζήδες (The Internship)

Του Σον Λεβί

Με τους Βινς Βον, Όουεν Γουίλσον, Γουίλ Φερέλ, Ρόουζ Μπερν, Τζον Γκούντμαν, Τζος Γκαντ

Δυο φρεσκο-απολυμένοι, «δεινόσαυροι» σαραντάρηδες, χάνουν τις δουλειές τους και προσγειώνονται απότομα στον πλανήτη Ίντερνετ! Αφού ξεκαθαρίσουν μέσα τους ότι είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τους παραδοσιακούς τρόπους εργασίας και να περάσουν στη νέα, “ψηφιακή”, εποχή αποφασίζουν να δηλώσουν συμμετοχή για πρακτική άσκηση στον ιντερνετικό κολοσσό που ακούει στο όνομα Google, με προοπτική, κάποια μέρα, να μονιμοποιηθούν. Εκεί όμως ο ανταγωνισμός είναι πολύ δύσκολος καθώς ο δρόμος για μια θέση περνάει ανάμεσα από πανούργους, ανταγωνιστικούς εικοσάχρονους

Μια απλουστευτική προσέγγιση του αμερικανικού ονείρου με έντονη τη αγιογραφική ανάδειξη της φιλοσοφίας της Google. Εξαιρετικοί οι δύο πρωταγωνιστές που ερμηνεύουν με χαρακτηριστικό τρόπο τους γαλουχημένους με τα ιδανικά των 80s σαραντάρηδες οι οποίοι σκέφτονται εντελώς άναρχα και απελευθερωτικά απέναντι στον υπολογιστικό και δομημένο τρόπο σκέψης των νεαρών αντιπάλων τους και μετατρέπουν την αφέλειά τους σε πλεονέκτημα.

Υψηλή Μαγειρική (Haute Cuisine)

Του Κριστιάν Βινσέντ

Με τους Κατρίν Φρο, Ζαν Ντ’Ορμεσόν, Ιππολύτ Ζιραρντό, Αρτύρ Ντυπόν

Μια γνωστή σεφ από την περιοχή Περιγκόρντ της Γαλλίας, μένει κατάπληκτη όταν ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας την καλεί να αναλάβει τη θέση της προσωπικής του μαγείρισσας. Από την θέση αυτή θα είναι υπεύθυνη για όλα τα γεύματά του, αλλά και αυτά των ιδιαίτερων προσκεκλημένων του, στο Προεδρικό Μέγαρο της Σενς Ελυζέ. Παρόλο τον ανταγωνισμό και τη ζήλια που έχει να αντιμετωπίσει από τα μέλη της υπόλοιπης κουζίνας, χάρη στο ατίθασο πνεύμα της η τυχερή σεφ γρήγορα επιβάλλεται.

Η αληθινή ιστορία της διετούς θητείας μιας εξαιρετικής μαγείρισσας στο Γαλλικό Προεδρικό Μέγαρο της Γαλλίας, αποτελεί τη βάση αυτής της καλογυρισμένης ταινίας με προσεγμένη ερμηνεία από την πλευρά της πρωταγωνίστριας. Ο Ζαν ντ’ Ορμεσόν, που ενσαρκώνει τον Πρόεδρο Φρανσουά Μιτεράν στην ταινία, δεν είναι ηθοποιός, αλλά διανοούμενος που γνώριζε καλά τον Μιτεράν.

Τακούνια … σε Μυστική Αποστολή (So Undercover)

Του Τομ Βον

Με τους Μάιλι Σάιρους, Κέλι Όσμπουρν, Λόρεν ΜακΝάιτ, Ελουίζ Μάμφορντ, Τζόσουα Μπόουμαν, Αλέξις Ναπ

Μια σκληροτράχηλη και καπάτσα ιδιωτική ερευνήτρια στρατολογείται από το FBI ως μυστική πράκτορας για μια άκρως απόρρητη αποστολή σε ένα κολέγιο. Εκεί ανακαλύπτει ότι είναι έξω από τα νερά της, μέσα σε μια αδελφότητα από ψηλομύτες, πολυέξοδες και πλούσιες φοιτήτριες. Χαμηλού επιπέδου παραγωγή για μια ανόητη και απλοϊκή ιστοριούλα με όλα τα ενοχλητικά που συναντώνται σε glossy περιοδικά και lifestyle τηλεοπτικές σειρές.

Γάμος σε Δόσεις (Un plan parfait)

Του Πασκάλ Σορμέιγ

Με τους Νταϊάν Κρούγκερ, Ντάνι Μπουν, Ετιέν Σικό

Μια 30χρονη είναι ερωτευμένη με τον άντρα των ονείρων της. Δεν σκοπεύει όμως να τον παντρευτεί, ή τουλάχιστον όχι ακόμα. H οικογένειά της ταλαιπωρείται από μια παράξενη κατάρα που διαλύει όλους τους πρώτους γάμους των μελών της. Έτσι, αποφασίζει να παντρευτεί τον οποιονδήποτε, προκειμένου να χωρίσει και να εξασφαλίσει μετά μια ευτυχισμένη ζωή με τον άντρα που αγαπά. Το μόνο πρόβλημα σ’ αυτό το φαινομενικά αλάνθαστο σχέδιο είναι ότι βάζει στο μάτι έναν ιδιότροπο και εγωκεντρικό ταξιδιωτικό συντάκτη τον οποίο θα ακολουθήσει από το Κιλιμάντζαρο μέχρι τη Μόσχα με σκοπό να τον αποπλανήσει, να τον παντρευτεί και φυσικά να τον χωρίσει.

Αφελής εμπορικός κινηματογράφος που πλασάρει ως ρομαντική κομεντί μια ταινία βασισμένη σε απλοϊκό και προβλέψιμο σενάριο. Εξωτικά πλάνα στο φόντο της γοητευτικής αλλά περιορισμένων ερμηνευτικών δυνατοτήτων πρωταγωνίστριας που παραλίγο να πάρει στο λαιμό της το πραγματικά χαρισματικό κωμικό ερμηνευτή συμπρωταγωνιστή της.

Θρέψε Κοράκια (Cria Cuervos)

Tου Κάρλος Σάουρα

Με τους Άννα Τόρεντ, Τζέραλντιν Τσάπλιν

Ένα χαμηλόφωνο αλλά αλάνθαστο «κατηγορώ» στην οικογένεια ως καταπιεστική δύναμη της ισπανικής, και όχι μόνο, κοινωνίας η ταινία επικεντρώνεται στη ζωή ενός οχτάχρονου ορφανού κοριτσιού που πιστεύει πως σκότωσε τον ψυχρό, απολυταρχικό πατέρα της, υψηλόβαθμο στρατιωτικό, υπεύθυνο στα μάτια της για τον θάνατο της αγαπημένης της μητέρας. Το αριστούργημα του Κάρλος Σάουρα, γυρίστηκε το καλοκαίρι του 1975, λίγο πριν τον θάνατο του δικτάτορα Φράνκο. Ο τίτλος σημαίνει κατά λέξη «Θρέφε Κοράκια» και είναι παρμένος από μια δυσοίωνη ισπανική παροιμία που λέει: «Θρέφε κοράκια, να σου βγάλουν τα μάτια»

Σκοτεινό και ανήσυχο, βαθιά δραματικό αλλά και φορές αστείο, πρόκειται για ορόσημο του ισπανικού σινεμά που φέρνει στο φως έναν ασφυκτικά κλειστό κόσμο όπου η οποιαδήποτε αναφορά στο σεξ ή στο πολιτικό παρελθόν εξακολουθούν να παραμένουν απόλυτα ταμπού.

Keywords
Τυχαία Θέματα