Μπροστάρης ο Αθανασίου κατά του αντιρατσιστικού

Ο Χαρ. Αθανασίου χαρακτήρισε επαρκές το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και ότι που ίσως χρειάζεται είναι μικρές βελτιώσεις. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι το 90% των όσων προωθεί το νομοσχέδιο αυτό είναι ήδη ρυθμισμένο στην ελληνική έννομη τάξη.

Το πιο ενδιαφέρον είναι πως ο Χαρ. Αθανασίου δεν δίστασε να επισημάνει ότι «χρειάζονται μόνο κάποιες παρεμβάσεις και όχι να πάρει το θέμα τέτοια έκταση επικοινωνιακού χαρακτήρα».

«Όταν ο νομοθέτης νομοθετεί πρέπει να έχει μία εποπτεία του δικαίου. Πρέπει να γνωρίζει, ποιες ρυθμίσεις έχουν γίνει, τι ισχύει και τι πρέπει

να κάνουμε. Αν δείτε αυτό το νομοθέτημα, το 90% είναι ρυθμισμένο στην ελληνική έννομη τάξη, αλλά κανείς δεν έπιασε να τα μαζέψει όλα και να δει ότι αυτά έχουν ρυθμιστεί. Βεβαίως, πρέπει να γίνουν μερικές παρεμβάσεις, αλλά όχι να πάρει μία τέτοια έκταση επικοινωνιακού χαρακτήρα και να φαίνεται ότι υπάρχουν και αντίθετες ενδοκυβερνητικές απόψεις από ορισμένη μερίδα του Τύπου. Δεν είναι έτσι τα πράγματα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ταυτόχρονα επισήμανε ότι το 2008 πέρασε διάταξη στον ποινικό κώδικα, σε ό,τι αφορά στην επιμέτρηση των ποινών, που τιμωρεί βαρύτερα βιαιοπραγίες και πράξεις που έχουν σχέση με την φυλή. Δηλαδή, ενέργειες στρεφόμενες κατά μεταναστών, κατά ανθρώπων με διαφορετικό θρησκευτικό φρόνημα και διάφορες άλλες πολιτικές πεποιθήσεις κ.λπ., καταλαμβάνεται όλο το φάσμα της απόφασης πλαισίου του 2008.

Τέλος, αναφέρθηκε και στον Ν. 927/79 (σ.σ. τον ίδιο που επικαλείται η ΝΔ) λέγοντας πως τότε που ψηφίστηκε «ευρωπαϊκές και προοδευτικές χώρες είχαν μεσάνυχτα από τις ρυθμίσεις, τις οποίες έκανε η Ελλάδα» και «ήμασταν πολύ πρωτοποριακοί σε αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα