Χ. ΣΒΟΜΠΟΝΤΑ: Η ΤΡΟΪΚΑ ΕΚΑΝΕ ΑΠΑΙΣΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγή της Κύπρου στον μηχανισμό στήριξης συνεπάγεται αποστολή κλιμακίου της τρόικας, τόνισε ο Χάνες Σβόμποντα, ο οποίος επεσήμανε ότι πολλές τρόικες έκαναν πολύ απαίσια δουλειά, όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας.


Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο ηγέτης της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέφρασε την ελπίδα ότι ενδεχόμενη προσφυγή της Κύπρου

στο ΕFSF, αλλά και η αποστολή της τρόικας, θα περιοριστούν σε θέματα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και δεν θα επεκταθούν στην οικονομία και τον κοινωνικό ιστό της χώρας.

Στο πεδίο των σχέσεων Κύπρου- Τουρκίας, ο Χάνες Σβόμποντα τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος τουρκικών διαπραγματευτικών κεφαλαίων, που έχει μπλοκάρει μονομερώς η Κυπριακή Δημοκρατία. Ωστόσο, ζήτησε την επιβολή συγκεκριμένων όρων στην Άγκυρα, θέτοντας ευθέως ζήτημα αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων. Αναφορικά με το απευθείας εμπόριο, πρόκρινε μια πολιτική λύση, η οποία, όπως λέει, θα περιλαμβάνει και την επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Αναφορικά με τις εκλογές στην Ελλάδα, ο Χάνες Σβόμποντα έκανε λόγο για την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης και για «βελτίωση προνοιών του μνημονίου», ενώ επέκρινε δριμύτατα τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, λέγοντας ότι:  «Στη διάρκεια της κρίσης, δεν πάτησε το πόδι του στη χώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα