Χαλάρωση της ευρω-λιτότητας «βλέπει» το Bloomberg

Το διεθνές πρακτορείο έχει στα χέρια του προσχέδιο του ανακοινωθέντος, που θα συζητηθεί στη διήμερη σύνοδο κορυφής, στο οποίο αναφέρεται «σημαντική πρόοδος γίνεται στην κατεύθυνση διαρθρωτικά ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και η πρόοδος αυτή πρέπει να συνεχισθεί». Σύμφωνα με το Bloomberg, στο προσχέδιο δίνεται έμφαση σε «δημοσιονομική προσαρμογή φιλική προς την ανάπτυξη», διατύπωση που θεωρείται προάγγελος παράτασης στη δημοσιονομική προσαρμογή όπως η Γαλλία,

η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Η Κομισιόν, σύμφωνα με το δημοσίευμα φέρεται να βρίσκεται αντιμέτωπη με διασταυρούμενα πυρά, αφού έχει να αντιμετωπίσει από τη μία τις κατηγορίες των κρατών της περιφέρειας, ότι είναι υπερβολικά αυστηρή και από την άλλη τις κατηγορίες των κρατών του Βορρά, ότι γίνεται πολύ χαλαρή.

Ρομπάι: Χρειάζεται χρόνος

«Η οικονομία αντιδρά με χρονική καθυστέρηση», δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι. «Μόλις επιστρέψει η σταθερότητα, χρειάζεται χρόνος προτού μεταφραστεί σε περισσότερη εμπιστοσύνη, περισσότερες επενδύσεις, ανάπτυξη και απασχόληση», πρόσθεσε.

«Παρά τα σημάδια ότι τα χειρότερα από την κρίση έχουν περάσει και τα μικρά φωτεινά σημεία, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να αποκαταστήσουμε τις προοπτικές για την ανάπτυξη, να αναζωογονήσουμε τις οικονομίες μας, να εξυγιάνουμε τα τραπεζικά μας συστήματα, να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας και να βελτιώσουμε την κοινωνική πρόνοια σε όλη την ευρωζώνη», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα