ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ

Σε μία σημαντική αποκάλυψη προχωρά το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg, καθώς φιλοξενεί δηλώσεις Γερμανών βουλευτών, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξετάζει τη χαλάρωση των όρων του ελληνικού πακέτου διάσωσης.  Ωστόσο οι δύο πολιτικοί κ.κ. Κλάους-Πέτερ Βιλτς των Χριστιανοδημοκρατών και Φρανκ Σέφλερ των Φιλελεύθερων δεν διευκρινίζουν στο τι ακριβώς θα μπορούσε να συνίσταται αυτή η «χαλάρωση», αν και το πρακτορείο κάνει μια αναφορά πως

ίσως πρόκειται για δεύτερο ελληνικό «κούρεμα».

Αυτό βέβαια, θα τη φέρει σε κόντρα με μέλη της κυβέρνησης συνασπισμού που αντιτίθενται στην ιδέα περαιτέρω παραχωρήσεων προς την ελληνική κυβέρνηση, με πρώτο και καλύτερο τον αντικαγκελάριο Φιλίπ Ρέσλερ.

Σύμφωνα με δηλώσεις των δύο βουλευτών, οι οποίοι είχαν καταψηφίσει παλαιότερα τις προτάσεις της Γερμανίδας καγκελάριου, η κυβέρνηση Μέρκελ εμφανίζεται διχασμένη ανάμεσα στο να υπάρξει κάποια επιείκεια προς την Ελλάδα ή να εμμείνει στη σκληρή της στάση ζητώντας από τον κ. Σαμαρά να εκπληρώσει η χώρα τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τα μνημόνια.

«Oι ευαισθησίες ανάμεσα στους 27 βουλευτές του συνασπισμού που ψήφισαν όχι την προηγούμενη φορά είναι γνωστές στην κυρία Μέρκελ, oπότε η επίσημη γραμμή είναι να παραμείνει σκληρή απέναντι στην Ελλάδα. Αλλά, την ίδια στιγμή, κάποιοι θέλουν να δοκιμάσουν πως μπορεί να εγκαταλειφθεί αυτή η σκληρή γραμμή» ανέφερε ο κ. Βιλτς, που είναι βουλευτής του CDU, του κόμματός της κ. Μέρκελ.

«Βλέπουμε ήδη χαλάρωση στην περίπτωση της Ισπανίας, που πήρε το πακέτο διάσωσης αντί ενός πλήρους μνημονίου» ανέφερε από την πλευρά του ο Σέφλερ. «Και εφόσον η Ισπανία χρειαστεί περισσότερα χρήματα, εκείνο το πρόγραμμα θα είναι ηπιότερο των υπολοίπων» εκτίμησε ο βουλευτής των Φιλελευθέρων.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Σέφλερ, η Γερμανίδα καγκελάριος ενδέχεται να αναζητήσει μία «χρυσή τομή» με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ώστε και οι δύο πλευρές να είναι ικανοποιημένες.

Keywords
Τυχαία Θέματα