«Χαμένοι» στην …μεταγραφή

Ο κακός χαμός γίνεται για το πότε, ποιος και γιατί μετέγραψε στο περιβόητο στικάκι την λίστα Λαγκάρντ και ποιος αφαίρεσε τελικά τα ονόματα των συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου: Αναμφίβολα θέμα πρώτης γραμμής πόσο μάλλον όταν η διαδρομή της συγκεκριμένης λίστας «κρύβει» πολλά ζητήματα μέχρι και την ώρα που το στικ με το «προφίλ» των μεγαλοκαταθετών παραδόθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο ΣΔΟΕ. Άλλωστε και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να δοθούν απαντήσεις,

καθώς υπάρχει ένα βασικό ερώτημα που δεν είναι άλλο από το πώς μια λίστα ιδιοκτησίας του Κράτους βρέθηκε στην Ιπποκράτους.

Όπως και να έχει οι Εισαγγελείς έχουν πιάσει δουλειά και το μόνον που μας μένει να ελπίζουμε είναι αυτή την φορά το «μαχαίρι» να μπει βαθιά στο «κόκαλο», όσο και εάν η υπόθεση μοιάζει δύσκολο να «δέσει».

Εκείνο όμως που δεν πρέπει κανείς να ξεχνά είναι πως πέρα από τις όποιες ευθύνες σε πολιτικό και ενδεχομένως και ποινικό επίπεδο για εκείνους που είχαν στα χέρια τους την λίστα και αφαίρεσαν από αυτή ονόματα, υπάρχει και μια άλλη διαδικασία που δεν πρέπει να «φρενάρει» ή με όλο αυτό το θόρυβο αποπροσανατολίσει τις αρχές από την ουσία της υπόθεσης.

Ποια είναι αυτή; Μα φυσικά εάν ανάμεσα στα 2.062 ονόματα κρύβονται και φοροφυγάδες από τους οποίους το Κράτος θα εισπράξει κάποια σεβαστά ποσά.

Οι πληροφορίες βεβαίως λένε πως εξειδικευμένοι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ έχουν αναλάβει την σύγκριση ονομάτων και πληροφοριών που κρύβουν οι ογκωδέστατοι φάκελοι -είναι η αλήθεια- που περιέχονται τόσο στο στικ όσο και στην λίστα που παρέδωσαν πρόσφατα στο υπουργείο Οικονομικών οι γαλλικές αρχές.

Μόλις τελειώσει η αντιπαραβολή των στοιχείων θα ξεκινήσει άμεσα φορολογικός έλεγχος προκειμένου να εντοπιστούν εκείνοι που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν το ύψος των καταθέσεών τους..

Για να μην χαθούμε λοιπόν ..στην μεταγραφή, καλό θα είναι να θυμόμαστε ότι από αυτή τη λίστα περιμένουμε αποτελέσματα και σε πρακτικό επίπεδο. Δηλαδή με την εισροή χρημάτων στα κρατικά ταμεία, από τυχόν φοροφυγάδες που εντοπιστούν στην λίστα Λαγκάρντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα