ΧΙΡΙΝΣΑΜΙ: Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ

Στρογγυλή θεά και βούρκος είναι δυνατόν να πηγαίνουν μαζί; Και όμως, η μπάλα πάει με όλα, αρκεί να υπάρχει έστω και λίγη φαντασία.

Πάνω από 300 ομάδες και 5.000 παίκτες έχουν διαγωνισθεί  μέχρι σήμερα  στο ετήσιο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Βάλτο-ποδόσφαιρου που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στην γνωστή για τις ιδιαίτερες επιδόσεις της στα σπορ πάσης φύσεως και αιτιολογίας Φιλανδία. Το συγκεκριμένο  άθλημα έχει αυξανόμενη δημοτικότητα από τότε που πρωτοδιοργανώθηκε το 2000, πράγμα που ερμηνεύεται ότι οφείλεται

κυριολεκτικά στη γοητεία της λάσπης. Σε μια χώρα που το λιώσιμο των χιονιών δημιουργεί άφθονους βούρκους δεν είναι παράξενο που κάποιοι είχαν την πρωτοπόρα ιδέα να διοργανώσουν ματς με τους 22 ποδοσφαιριστές και το διαιτητή βουτηγμένους βαθιά ως τα γόνατα στο βαλτωμένο τερέν. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιρικοί κανονισμοί ισχύουν κανονικά. Το ζήτημα είναι να πετύχει κανείς τη μπάλα αν και το στοίχημα θα έπρεπε να είναι σκληρότερο: Πρωταθλήτρια να αναδεικνύεται όχι η ομάδα που κερδίζει, αλλά η πιο καθαρή μετά τον αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα