ΧΩΡΙΑ ΠΟΤΕΜΚΙΝ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ

13:15 4/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποδοκίμασαν την απόφαση της κυβέρνησης των Φιλιππίνων να κρύψουν παραγκουπόλεις πίσω από προσωρινό τείχος, ώστε να μην τις δουν οι υψηλοί προσκεκλημένοι της Διεθνούς Διάσκεψης Ασίας-Ειρηνικού.

Η προσπάθειες της κυβέρνησης να κρύψει την φτώχεια έφερε στο νου τα ψεύτικα χωριά που έστησε πριν από δύο και πλέον αιώνες ο υπουργός Ποτέμκιν στην Κριμέα για να μη δει τη φτώχεια των υπηκόων της η αυτοκράτειρα Αικατερίνη.

«Αποκλείοντας τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πίσω από ένα φράκτη, η κυβέρνηση των Φιλιππίνων στέλνει το μήνυμα

ότι η ακραία φτώχεια μπορεί απλά να αγνοηθεί«, δήλωσε η Τζέσικα Έβανς, στέλεχος της οργάνωσης Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch. Ο υπουργός Επικοινωνίας της κυβέρνησης παραδέχθηκε το γεγονός, αλλά ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για «ζήτημα αστικού σχεδιασμού και αισθητικής, όχι ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Δήλωσε, μάλλον ανερυθρίαστα, πως «είναι φυσικό όταν επισκέπτες έρχονται στο σπίτι σου να συγυρίζεις. Απλώς προσπαθούμε να προβάλλουμε το καλύτερό μας πρόσωπο»

Το πλέον ειρωνικό; Αντικείμενο της διάσκεψης ήταν η μείωση της φτώχειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα