Χωρίς ανάσα…24 ώρες προθεσμία

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Οικονομικών Χρ. Σταικούρας, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ι. Βρούτσης και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης.

Τελευταίος

στη σύσκεψη έμεινε ο κ. Μανιτάκης, όπως και ο κ.Σταϊκούρας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης αναφέρθηκε στα «κόκκινα» δάνεια, ενώ ο κ. Βρούτσης τοποθετήθηκε όσον αφορά στις δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων και στις ρυθμίσεις οφειλών. Ο κ. Μανιτάκης αναφέρθηκε στην κινητικότητα στο δημόσιο τομέα.

Οι διαβουλεύσεις των τεχνικών κλιμακίων συνεχίζονται αυτή την ώρα δεν αποκλείεται αύριο πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την τρόικα να υπάρξει και νέα διυπουργική σύσκεψη με τους εκπροσώπους των δανειστών μας.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών κληθείς να απαντήσει για το εάν είναι αισιόδοξος σχετικά με τη δυνατότητα κλεισίματος όλων των θεμάτων απάντησε: «Όλα δε νομίζω, γι’ αυτό δουλεύουμε, όμως, για να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερα» προσθέτοντας ότι ακόμη υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες και επιβεβαιώνοντας το αυριανό ραντεβού στις 7 το απόγευμα του πρωθυπουργού με την τρόικα.

Νωρίτερα ο κ. Στουρνάρας προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε:«Κρίναμε σκόπιμο, από τη στιγμή που τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζουν τη συζήτηση σε τεχνικές λεπτομέρειες, να δώσουμε μία μέρα ακόμα στις συζητήσεις», ενώ απατώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εμπλοκής με την τρόικα δήλωσε ότι «Δεν υπάρχει θέμα εμπλοκής» και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία των συνομιλιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα