ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ 19 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΟ Α. ΦΛΕΜΙΝΓΚ

Σε κίνδυνο βρίσκονται 19 ασθενείς που νοσηλεύονται στην ορθοπεδική κλινική του Α. Φλέμινγκ καθώς, λόγω των ελλείψεων, μένουν χωρίς άμεση ιατρική επίβλεψη.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Σε κρίσιμο σημείο έχουν φθάσει οι ελλείψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.

Στο Α. Φλέμινγκ, 19 ασθενείς που νοσηλεύονται στην Ορθοπεδική Κλινική, έξι από αυτούς χειρουργημένοι, μένουν χωρίς άμεση ιατρική επίβλεψη 7 ημέρες μέσα στο Σεπτέμβρη.

Στη λεγόμενη και ενεργή ή εσωτερική εφημερία θα έπρεπε κανονικά να υπάρχουν 2 παρόντες ιατροί και ένας σε ετοιμότητα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως,

ο μόνος διαθέσιμος ορθοπεδικός, βάσει του προγράμματος εφημεριών που εξέδωσε η διοίκηση, βρίσκεται σε εφημερία ετοιμότητας, στο σπίτι του.

Όπως αναφέρουν οι ορθοπεδικοί του Νοσοκομείου σε έγγραφο προς τη Διοίκηση, το οποίο έχει κοινοποιηθεί από εχθές στο Υπουργείο Υγείας, δημιουργούνται «συνθήκες ανασφαλούς νοσηλείας των ασθενών, με συνέπεια άμεσο κίνδυνο για την ζωή τους».

Το έγγραφο εστάλη και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και από την στιγμή που μιλάει για ενδεχόμενο κίνδυνο ανθρώπινης ζωής μετατρέπεται αυτόματα σε μηνυτήρια αναφορά.

Δυστυχώς, το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στο Ορθοπεδικό Τμήμα, καθώς αντίστοιχα ζητήματα παρατηρούνται και σε άλλα τμήματα, όπως το καρδιολογικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα