Χριστούγεννα σε όλη τη γη

Χιλιάδες πιστοί από όλο τον κόσμο βρέθηκαν στη Βηθλεέμ, όπου ο ναός της Γεννήσεως, ηλικίας 1.700 ετών, ήταν γεμάτος κόσμο.

Στο Βατικανό, η χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου τελέστηκε νωρίτερα -δύο ώρες πριν τα μεσάνυχτα- ώστε να διευκολυνθείο 85χρονος Πάπας που μπήκε στο ναό με ειδικό όχημα.

Στις καθιερωμένες ευχές του, ο Πάπας Βενέδικτος προσευχήθηκε για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, ενώ πιστοί και τουρίστες κατέκλυσαν την Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στη Νέα

Υόρκη κρατώντας κεριά.

Στην Κίνα πλήθος κόσμου βγήκαν στους δρόμους φορώντας τη στολή του Άγιου Βασίλη και χόρεψαν σε ρυθμούς …Gangnam Style.

Στη Μόσχα, εκατοντάδες καθολικοί πιστοί κατέκλυσαν τον Καθεδρικό ναό της Σύλληψης της Θεοτόκου, ενώ ο εορτασμός των Ορθόδοξων, θα γίνει στις 6 Ιανουαρίου βάσει του παλαιού ημερολογίου.

Στη Βαρκελώνη, τηρώντας την παράδοση, διαγωνιζόμενοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά και κάλυψαν απόσταση 200 μέτρων κολυμπώντας …σφαίρα.

Στο Ντάλας, κάτω από τη μουσική υπόκρουση των πνευστών που έπαιζαν δεκάδες μουσικοί στην πλατεία των Ευχαριστιών οι πιστοί υποδέχτηκαν τα Χριστούγεννα.

Στη Φλόριντα, 150 σέρφερ ντυμένοι Άι Βασίληδες, έπεσαν στα νερά της Cocoa Beach.

Στην Αυστραλία, κάτοικοι και τουρίστες γιόρτασαν τα Χριστούγεννα με βουτιές στη θάλασσα, πάρτι και πολύ χορό.

Μνημείο γέννησης στήθηκε στη μνήμη των θυμάτων του σχολείου στο Σάντι Χουκ στο Νιούταουν του Κονέκτικατ.

Ο πολύπαθος λαός της Συρίας υποδέχτηκε τα Χριστούγεννα με προσευχές για να τερματιστεί ο εμφύλιος στη χώρα τους, ο οποίος έχει αφήσει πίσω του 40.000 θύματα…

Keywords
Τυχαία Θέματα