Χρυσοχοΐδης: Το μετρό είναι έργο ζωτικής σημασίας

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συμμετείχε σε σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην κατασκευή του μετρό της Θεσσαλονίκης, με θέμα το ξεμπλοκάρισμα του έργου.

Χαρακτήρισε την κατασκευή του μετρό «έργο ζωτικής σημασία για την πόλη» . Σημείωσε πως τα έργα έχουν καθυστερήσει πολύ, μιας και έχει ολοκληρωθεί το 47%

των έργων πολιτικού μηχανικού, το 73% των σηράγγων και έχει απορροφηθεί το 33% του προϋπολογισμού ένα χρόνο μετά την αρχική ημερομηνία περαίωσης, προσθέτοντας όμως πως πολλά από τα εμπόδια έχουν πια ξεπεραστεί.

Τόνισε πως έχει καταρτιστεί χρονοδιάγραμμα εργασιών για το επόμενο 6μηνο με στόχο αφενός μεν την επιτάχυνση των εργασιών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αφετέρου την ανακούφιση κατά το δυνατόν της πόλης από τα εργοτάξια, το οποίο μάλιστα ήδη υλοποιείται παρακολουθείται στενότατα από την Αττικό Μετρό, στέλνοντας μήνυα στην κοινοπραξία ότι εάν υπάρξουν αποκλίσεις, θα ληφθούν «οριστικές αποφάσεις» από την πολιτεία, αποκαλύπτοντας, μάλιστα, ότι έδωσε εντολή για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου της σύμβασης.Υπογράμμισε ακόμη πως το ξεμπλοκάρισμα του έργου δημιουργεί θέσεις εργασίας, μιας και όπως δήλωσε «ο αριθμός των απασχολούμενων στο έργο Πριν δύο μήνες ήταν περίπου 500 άτομα. Σήμερα είναι 700 και ως το τέλος του χρόνου θα είναι 900». Αναφέρθηκε ακόμα και στην επέκταση της γραμμής του μετρό προς την Καλαμαριά, απασχολώντας σταδιακά 800 και πλέον άτομα.

Τέλος δεσμεύτηκε πως θα αποζημιωθούν ποικιλοτρόπως οι πλήττοντες από τα έργα, όπως οι καταστηματάρχες και έμποροι, πληρώνοντας τα έξοδα μετεγκατάστασης, σε περίπτωση που το επιθυμούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα