«Δε θα πάει μακριά η κυβέρνηση»

Αν και ελάχιστοι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «βλέπουν» πτώση της κυβέρνησης και εκλογές, κοινή πεποίθηση στον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το γεγονός ότι αυτή η κυβερνητική κρίση θα σημαδέψει ανεξίτηλα την κυβέρνηση.

Πηγές της Κουμουνδούρου είδαν με ικανοποίηση ότι το πολιτικό «πρέσινγκ» στη ΔΗΜΑΡ απέδωσε και δεν άλλαξε στάση ο Φώτης Κουβέλης

-τουλάχιστον ως τώρα- και πλέον εκτιμούν ότι η τρικομματική κυβέρνηση «θα γίνει κυβέρνηση… 2,5 εταίρων», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η σοβούσα κυβερνητική κρίση σηματοδοτεί την αρχή της μεγάλης φθοράς για την κυβέρνηση Σαμαρά. «Με αυτή την εικόνα που παρουσιάζουν, δεν μπορούν να πάνε μακριά», σημειώνουν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ενώ επιτελικά στελέχη της Κουμουνδούρου ήδη θέτουν στο τραπέζι της εσωκομματικής συζήτησης την επιτάχυνση των διαδικασιών μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα. «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, γιατί μπορεί να μην αντέξει η κυβέρνηση ως την Άνοιξη (σ.σ. οπότε έχει καθοριστεί το ιδρυτικό συνέδριο του νέου ΣΥΡΙΖΑ)», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Την ίδια στιγμή, ειλημμένη είναι η απόφαση στα ανώτατα κλιμάκια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνουν… όσο δυσκολότερη γίνεται τη ζωή της κυβέρνησης, τουλάχιστον σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Έτσι, έχουν ζητήσει για σήμερα ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, το οποίο έχει προκαλέσει έντονο αναβρασμό στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Την ίδια γραμμή θα ακολουθήσουν και σε ό,τι αφορά την ψηφοφορία επί των νέων μέτρων, στις 6 ή 7 Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα