ΔΕΚΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ

15:10 4/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Από τις 5 έως τις 11 Ιουλίου, στο Cine Δεξαμενή, το Free Cinema επιλέγει 10 ταινίες με διαφορετικά κινηματογραφικά καλοκαίρια για το πρώτο του θεματικό αφιέρωμα, σαν ένα χαρακτηριστικό δείγμα της ανθρώπινης συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών.


Της Χαράς Ιωάννου

Το αφιέρωμα κλείνει  με το φιλμ που έφτιαξε το μύθο του Στίβεν Σπίλμπεργκ και έχει

να εμφανιστεί σε μεγάλη οθόνη στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες, τη θρυλική ταινία «Τα Σαγόνια του Καρχαρία» σε High Definition, λίγες εβδομάδες προτού κάνει πρεμιέρα σε Blu-Ray στην παγκόσμια αγορά.

Δείτε αναλυτικά, τις προβολές:

Πέμπτη 5 Ιουλίου

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΗ ΜΟΝΙΚΑ / SUMMER WITH MONIKA (1953) 96′
του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν

Εκείνη 17, εκείνος 19, γνωρίζονται στις διακοπές, την αφήνει έγκυο, αναγκάζονται να παντρευτούν, να μεγαλώσουν απότομα, σε ένα περιβάλλον που σε τίποτα δε θυμίζει το καλοκαιρινό τοπίο του έρωτά τους.

Αρκετά χρόνια πριν μας ξαπλώσει στο ντιβάνι του ψυχαναλυτή με τα αστικά κόμπλεξ, τις ενοχές και τα απομεινάρια του έγγαμου βίου, ο Μπέργκμαν… πάει παραλία! Το γυμνό της Χάριετ Άντερσον είχε προκαλέσει σκάνδαλο στην εποχή του και βοήθησε στο να βρεθεί διανομή για τις ΗΠΑ, όπου το marketing την προώθησε λες και ήταν ταινία του Ρας Μάγερ!

Παρασκευή 6 Ιουλίου

ΤΟ ΧΥΜΑΔΙΟ / THE WACKNESS (2008) 99′
του Τζόναθαν Λεβίν

Νέα Υόρκη, 1994. Στην κάψα του καλοκαιριού, ο Λουκ Σαπίρο, απόφοιτος λυκείου, dope dealer και παρθένος, πρέπει να βάλει κάτω το μέλλον του και να πάρει τις σωστές αποφάσεις, έχοντας παραδίπλα μια μικρή βοήθεια από τον ψυχαναλυτή του, τον οποίο ανταμείβει με… «χόρτο»!

Παραγνωρισμένη, υποδειγματική νεανική ταινία της πρόσφατης παραγωγής, γεμάτη αμοραλισμό και πικρία για την ερωτική επιθυμία, με ένα R&B soundtrack που δονεί το κάθισμά σου. Βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ του Sundance, το 2008.

(500) ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΑΜΕΡ / (500) DAYS OF SUMMER (2009) 95′
του Μαρκ Γουέμπ

Ένα κορίτσι που το έλεγαν… Καλοκαίρι και δεν πίστευε πως η αγάπη υπάρχει. Κι ένα αγόρι που το έλεγαν Τομ και ήθελε να ερωτευθεί. Όλες τις εποχές του χρόνου. Πολλές μέρες στη ζωή μας δεν έχουν απολύτως κανένα νόημα. Φαντάσου, λοιπόν, να το βρεις και να το μοιράζεσαι για 500 μέρες. Από μια απλή Τετάρτη, που θυμάσαι πως ήταν 23 του Μάη…

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο ενός βιντεοκλιπά που εντυπωσίασε τόσο, ώστε μετά από αυτό να του προσφέρουν το… «The Amazing Spider-Man»! Οι fans των Smiths πίνουν νερό στο όνομα του φιλμ που προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας (στην κατηγορία κωμωδία ή μιούζικαλ) και Α’ ανδρικού ρόλου (για τον Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ).

Σάββατο 7 Ιουλίου

MAMMA MIA! (2008) 108′
της Φίλιντα Λόιντ

Μία κόρη, τρεις μπαμπάδες και… mamma mia! Θα φάνε κουφέτα στο τέλος; Σα να κάνεις διακοπές στα ελληνικά νησιά με το best των ABBA! Το μιούζικαλ που έκανε υπερήφανη τη χώρα μας στο παγκόσμιο box-office. Απλά, θέλεις να το ξαναδείς σε θερινό σινεμά. Και να τραγουδάς (ή και να σηκωθείς για να χ

Keywords
Τυχαία Θέματα