Δεκάδες νεκροί από στρατιωτικά πυρά στο Κάιρο

10:00 8/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε ότι ένας αξιωματικός σκοτώθηκε και 40 τραυματίσθηκαν τα ξημερώματα, όταν η βάση της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο, όπου κρατείται ο Μοχάμεντ Μόρσι, δέχθηκε επίθεση, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού «ομάδα τρομοκρατών» προσπάθησε να επιτεθεί τα ξημερώματα εναντίον της βάσης της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, όπου κρατείται ο Μοχάμεντ Μόρσι.

Σφαγή σε καθιστική διαμαρτυρία

Νωρίτερα, πηγές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας είχαν κάνει

λόγο για στρατιωτικά πυρά κατά πλήθους ισλαμιστών που συμμετείχε σε καθιστική διαμαρτυρία, με αποτέλεσμα τον θάνατο 35 ανθρώπων. Εκπρόσωπος της Αδελφότητας δήλωσε ότι οι συγκεντρωμένοι ήταν άοπλοι.

«Είδα με τα ίδια μου τα μάτια να ανοίγουν εναντίον του κόσμου», δήλωσε ένας μεταξύ αυτών και τόνισε ότι οι δυνάμεις της τάξης καταδίωξαν κατόπιν πολλούς διαδηλωτές. Άλλος διαδηλωτής είπε ότι οι δυνάμεις της τάξης πυροβολούσαν στον αέρα με πραγματικές σφαίρες και έριξαν πολλά δακρυγόνα. Την Παρασκευή στο ίδιο σημείο τέσσερις ισλαμιστές σκοτώθηκαν σε ανταλλαγές πυρών με τον στρατό.

Οι υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, από την οποία προέρχεται ο Μοχάμεντ Μόρσι, πραγματοποιούν μαζικές κινητοποιήσεις τις τελευταίες τουλάχιστον δέκα ημέρες σε διάφορα σημεία του Καΐρου για να προασπίσουν τη νομιμότητα του πρώην αρχηγού του κράτους, του πρώτου δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου στην ιστορία της χώρας.

Αποσύρεται από τις διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης το κόμμα των σαλαφιστών λόγω της σφαγής των ισλαμιστών διαδηλωτών στο Κάιρο

Το σαλαφιστικό κόμμα Αλ Νουρ αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις για τον διορισμό πρωθυπουργού και το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, καταγγέλλοντας τη σφαγή των ισλαμιστών διαδηλωτών μπροστά στη βάση της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο. »Αποφασίσαμε να αποσυρθούμε αμέσως από τις διαπραγματεύσεις απαντώντας στη σφαγή μπροστά από την Ρεπουμπλικανική Φρουρά», δήλωσε στο Twitter ο εκπρόσωπος του κόμματος Νάντερ Μπακάρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα