Δεκαοκτώ Έλληνες νεκροί σε τρομοκρατική επίθεση στο Κάιρο

Πρωταγωνιστές της επίθεσης ήταν τέσσερις ένοπλοι- τρεις άνδρες και μία γυναίκα- με καλάσνικοφ και περίστροφα.

Οι τέσσερις ένοπλοι, που φορούσαν λευκές κελεμπίες, κατέβηκαν από ένα φορτηγάκι και κατευθύνθηκαν με τα πόδια στην είσοδο του ξενοδοχείου. Εκείνη την ώρα ορισμένοι Έλληνες τουρίστες περίμεναν εκεί για να επιβιβασθούν σε λεωφορείο το οποίο θα τους μετέφερε στην Αλεξάνδρεια.

Οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως εναντίον των τουριστών. «Γάζωσαν» και το λεωφορείο, που ήταν σταματημένο μπροστά στην είσοδο του ξενοδοχείου, στον δρόμο που οδηγεί στις πυραμίδες της Γκίζας.

«Παντού

υπήρχαν λίμνες αίματος, άνθρωποι που κείτονταν στο έδαφος και πεταμένες αποσκευές», δήλωσε φωτογράφος του Ρόιτερς.

Οι τέσσερις δράστες κατόρθωσαν να διαφύγουν με το φορτηγάκι τους, μέσα στον πανικό που ακολούθησε.

Το γκρουπ των Ελλήνων τουριστών που αποτελείτο από 150 άτομα και πραγματοποιούσε επίσκεψη στα Ιεροσόλυμα, είχε φτάσει το πρωί στο αεροδρόμιο του Καΐρου, προερχόμενο από το Ισραήλ.

Μια ομάδα Ελλήνων τουριστών επρόκειτο να αναχωρήσει το πρωί για την Αλεξάνδρεια και οι υπόλοιποι θα επισκέπτονταν τουριστικές περιοχές στο Κάιρο.

Λίγες μέρες αργότερα, μια ανακοίνωση που έφτασε με φαξ στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι: «Οι μαχητές του μάρτυρα Ταλαάτ Γιασίν Χαμάν (στρατιωτική πτέρυγα της οργάνωσης «Γκαμάα αλ Ισλαμίγια») αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επιχείρηση.

Η δακτυλογραφημένη ανακοίνωσή της οργάνωσης είχε τον τίτλο: «Δεν υπάρχει τόπος για τους Εβραίους στη γη της μουσουλμανικής Αιγύπτου».

Όπως ανέφερε η οργάνωση ήθελε να επιτεθεί σε «γκρουπ Εβραίων τουριστών» γιατί το γκρουπ που επρόκειτο να φύγει για την Αλεξάνδρεια ήταν Ισραηλινοί και «αντικαταστάθηκε από το ελληνικό γκρουπ στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που λαμβάνει η αιγυπτιακή ασφάλεια για να προστατεύσει τη ζωή μόνο των Εβραίων».

Σύμφωνα με την αστυνομία, 75 Ισραηλινοί τουρίστες βρίσκονταν στο ξενοδοχείο την ώρα της επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα