«Δεν έχει τέλος η ανθρωπιστική κρίση στο Μάλι»

«Η κρίση δεν έχει τελειώσει αν και η προσοχή στρέφεται πλέον στη Συρία. Θα ήθελα με την επίσκεψή μου να υπενθυμίσω ότι απομένει ακόμη να γίνει πολλή δουλειά εδώ», είπε στους δημοσιογράφους η Έρταριν Κάζιν.

Η Κάζιν, συνοδευόμενη από τον υπουργό Μαμαντού Σιντιμπέ που είναι αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια, επισκέφθηκε έναν καταυλισμό εκτοπισμένων στο Σεβαρέ, μια κοινότητα σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το Μόπτι όπου εκατοντάδες άνθρωποι ζουν σε σκηνές και τρέφονται χάρη στα προγράμματα του ΟΗΕ και άλλων μη κυβερνητικών

οργανώσεων. «Πρέπει να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να επιστρέψουν στα χωριά τους. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια το απαιτεί», τόνισε η Κάζιν.

Σημειωτέον ότι πολλοί από τους εκτοπισμένους δεν θέλουν να γυρίσουν «αμέσως» στα χωριά γιατί φοβούνται για την ασφάλειά τους και «μολονότι οι ισλαμιστές έφυγαν από τις τρεις κυριότερες πόλεις του βόρειου Μάλι εδώ πολλοί από εμάς δεν θέλουν να γυρίσουν στα σπίτια τους γιατί φοβούνται μήπως επιστρέψουν οι ισλαμιστές», εξήγησε ο Άλπα Μάιγκα, ένας δάσκαλος από την περιοχή του Γκάο.

Keywords
Τυχαία Θέματα