«Δεν είμαι γόνος…υπήρξα πάντα δημοκρατικά εκλεγμένος»

«Εγώ υπήρξα πάντα δημοκρατικά εκλεγμένος στη ζωή μου», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός. «Πάλεψα μάλιστα για δημοκρατικές αλλαγές στο κόμμα μου, όπως η άμεση εκλογή. Εκλέχτηκα δύο φορές έτσι. Και ξέρετε υπάρχουν οικογένειες και οικογένειες. Ο δικός μου παππούς πήγε έξι φορές εξορία και φυλακή – παραλίγο να τον εκτελέσουν κιόλας – παλεύοντας για τη Δημοκρατία. Ο πατέρας μου κι αυτός δύο φορές. Επομένως, δεν ήταν ποτέ υπόθεση μιας δυναστείας, ήταν ένας συνεχής αγώνας για τη δημοκρατία» , υποστήριξε καταχειροκροτούμενος από το ακροατήριο.

Όσο για το σκέλος της ερώτησης που αφορούσε

στο ότι «τα κάναμε θάλασσα στην Ελλάδα», έστω και πριν από το 2009, οπότε ανέλαβε εκείνος την πρωθυπουργία της χώρας, ο Γ. Παπανδρέου, παραδέχθηκε ότι «τα κάναμε θάλασσα σε διάφορες περιόδους».

Για αυτό –υποστήριξε- ότι είπε στην αρχή για την «πολλή σπατάλη και διαφθορά», που υπήρχε στην χώρα, κάτι για το οποίο και κατηγορήθηκε. «Αλλά το είπα γιατί ήθελα να τα αλλάξω αυτά, όχι να τα κρύψω», συνέχισε, παραθέτοντας σειρά αλλαγών τις οποίες άρχισε η κυβέρνησή του, από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και την ανάρτηση όλων των δημοσίων δαπανών στο διαδίκτυο, ως την απόλυτη αξιοκρατία στις προσλήψεις στο δημόσιο και την ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για θέσεις ευθύνης.

«Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι η λιτότητα δημιούργησε πόνο που επιβράδυνε τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε. Έχουμε λοιπόν ως χώρα τις ευθύνες μας, αλλά υπάρχουν και αλλού ευθύνες», συνέχισε ο ίδιος.

Και ο ίδιος δεν δίστασε να απαντήσει : «Οι δυναστείες συνήθως δεν εκλέγονται. Εγώ υπήρξα πάντα δημοκρατικά εκλεγμένος στη ζωή μου. Πάλεψα μάλιστα για δημοκρατικές αλλαγές στο κόμμα μου, όπως η άμεση εκλογή. Εκλέχτηκα δύο φορές έτσι. Και ξέρετε υπάρχουν οικογένειες και οικογένειες. Ο δικός μου παππούς πήγε έξι φορές εξορία και φυλακή – παραλίγο να τον εκτελέσουν κιόλας – παλεύοντας για τη Δημοκρατία. Ο πατέρας μου κι αυτός δύο φορές. Επομένως, δεν ήταν ποτέ υπόθεση μιας δυναστείας, ήταν ένας συνεχής αγώνας για τη δημοκρατία» , υποστήριξε καταχειροκροτούμενος από το ακροατήριο.

Όσο για το σκέλος της ερώτησης που αφορούσε στο ότι «τα κάναμε θάλασσα στην Ελλάδα», έστω και πριν από το 2009, οπότε ανέλαβε εκείνος την πρωθυπουργία της χώρας, ο κ.Παπανδρέου, παραδέχθηκε ότι «τα κάναμε θάλασσα σε διάφορες περιόδους». Για αυτό –υποστήριξε- ότι είπε στην αρχή για την ‘πολλή σπατάλη και διαφθορά’ που υπήρχε στην χώρα, κάτι για το οποίο και κατηγορήθηκε. «Αλλά το είπα γιατί ήθελα να τα αλλάξω αυτά, όχι να τα κρύψω», συνέχισε, παραθέτοντας σειρά αλλαγών τις οποίες άρχισε η κυβέρνησή του, από την ηλεκτρονική συνταγογράφησε και την ανάρτηση όλων των δημοσίων δαπανών στο διαδίκτυο, ως την απόλυτη αξιοκρατία στις προσλήψεις στο δημόσιο και την ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για θέσεις ευθύνης. «Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι η λιτότητα δημιούργησε πόνο που επιβράδυνε τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε. Έχουμε λοιπόν ως χώρα τις ευθύνες μας, αλλά υπάρχουν και αλλού ευθύνες», συνέχισε ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα