«Δεν με νοιάζει αν μια τράπεζα είναι ξένη, με νοιάζει να είναι καλή»

«Το πολιτικό σύστημα πρέπει να είναι αποκομμένο από τις διοικήσεις των τραπεζών. Εγώ θέλω καλές τράπεζες. Τι θα πει αφελληνισμός; Εμένα δεν με νοιάζει αν η Τράπεζα είναι αμερικανική, γαλλική, γερμανική. Αλλά με νοιάζει να είναι καλή. Αν οι τράπεζες είχαν ξένα ονόματα,

αν ήταν ξένες δεν θα ήταν σήμερα αποκομμένες από τις αγορές ούτε και θα είχαν το πρόβλημα ρευστότητας που σήμερα αντιμετωπίζουν. Θα ήταν πολύ καλύτερες οι καταστάσεις», δήλωσε ο διοικητής της ΤτΕ, απαντώντας σε ερωτήματα που του τέθηκαν από βουλευτές της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Όσον αφορά στη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank, απάντησε: «Δεν μιλάμε για ματαίωση. Μιλάμε για αναβολή. Εικάζω ότι θα είναι αναβολή εβδομάδων προκειμένου ο νέος μέτοχος να κρίνει αν πρέπει να προχωρήσει η όχι η συγχώνευση. Ενδεχομένως τα κριτήρια να είναι διαφορετικά», δήλωσε ο διοικητής της ΤτΕ,

Για τη διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ο Γ. Προβόπουλος είπε ότι «δεν είναι εκείνος που πρέπει να πει τι θα κάνουν διότι άλλα μπορεί να πλεονασματικά και άλλα όχι, αν έχουν διαθέσιμα ή όχι».

«Είναι δική τους η περιουσία και ξέρουν καλύτερα από τον καθένα πως θα τη χρησιμοποιήσουν την περιουσία τους αυτή. Εγώ δεν έχω πάρει καμία απόφαση για τα Ταμεία», δήλωσε ο διοικητής της ΤτΕ.

«Το Μάρτιο που ξέσπασε η κρίση στην Κύπρο είχαμε εισροή καταθέσεων 1,5 με 2 δισ. ευρώ. Συνολικά επέστρεψαν καταθέσεις 19 δισ. ευρώ», ανέφερε επίσης ο Γ. Προβόπουλος και πρόσθεσε πως όταν ήταν να ανοίξουν τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα ξενύχτησαν ο ίδιος και άλλα στελέχη και συνομιλούσαν τη νύχτα τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικά για τον κ. Σαμαρά είπε πως ήταν στα τηλέφωνα μέχρι τις τέσσερις παρά τέταρτο το πρωί.

Keywords
Τυχαία Θέματα