Δεν παραιτείται ο Άσαντ

Με αυτό τον τρόπο ο Υπουργός Πληροφόρησης Τύπου, Ουμράν αλ Ζαάμπι, απάντησε στις κατηγορίες των ΗΠΑ και τις Δύσης.

Ωστόσο, ο Ουμράν αλ Ζαάμπι τόνισε ότι ο η κυβέρνηση Άσαντ δεν πρόκειται να παραιτηθεί και σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε την αντιπολίτευση να προσέλθει στο τραπέι του διαλόγου «όσο είναι καιρός». Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο Ουμράν αλ Ζαάμπι τόνισε: «Έχω να δώσω μία γενική συμβουλή σε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που αρνούνται τον διάλογο: τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Βιαστείτε και αρχίστε να

κινείσθε προς την κατεύθυνση μίας πολιτικής λύσης» και ξεκαθάρισε: «Αυτά τα στρατιωτικά εγχειρήματα για να ανατραπεί η κυβέρνηση, για να εκδιωχθεί ο πρόεδρος, για την κατάληψη της πρωτεύουσας, ξεχάστε τα. Αυτή είναι η συμβουλή μου». Ενώ χαρακτήρισε «φαντασιοπληξίες, δημοσιογραφικού σκοπού», τις νίκες, που κατά καιρούς έχουν σημειώσει οι αντάρτες. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι «συριακός στρατός παραμένει ισχυρός παρά μία μακρά σειρά από προελάσεις και καταλήψεις εδαφών από τις ανταρτικές ομάδες σε όλη τη χώρα».

Σε μια επίδειξη ισχύος, οι δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ έκαναν και σήμερα νέα αεροπορική επιδρομή στην πόλη Χαλφάγια της επαρχίας Χάμα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι νεκροί ανέρχονται σε 200, ενώ ανυπολόγιστοι είναι μέχρι στιγμής οι τραυματίες. «Δεν μπορούμε να έχουμε ακόμη έναν ακριβή αριθμό, γιατί εξακολουθεί να επικρατεί σύγχυση για το ποιος είναι νεκρός και ποιος έχει τραυματισθεί», δηλώνει στέλεχος του ανταρτικού κινήματος. Η Χαλφάγια είχε ανακαταληφθεί πρόσφατα από τους αντάρτες σε μία νέα προέλασή τους στην επαρχία της Χάμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα