Έντονο παρασκήνιο για το εκλογικό μέτρο

19:33 1/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Νωρίτερα έντονες διαβουλεύσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με το εκλογικό μέτρο που θα ισχύσει στην ανάδειξη των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή, αλλά και για το κατά πόσον θα πρέπει να υπάρχουν «αριστίνδην» μέλη και ποια…

Δεν είναι μάλιστα λίγοι οι σύνεδροι που κατήγγειλαν τον ‘πόλεμο’ που έχει ξεσπάσει μεταξύ μάλιστα ‘βενιζελικών’ στελεχών, σημειώνοντας ότι “το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο έλεγχος του Σώματος”.

Στελέχη πολύ κοντά στον πρόεδρο,

πρότειναν μέτρο 30 % (όταν επί Σημίτη ήταν 40% και επί Παπανδρέου 10%), καθώς και συμμετοχή ως αριστίνδην στην Κεντρική Επιτροπή όλων των βουλευτών και όσων είχαν εκλεγεί στην αναμέτρηση του Μαΐου 2012.

Στο παρασκήνιο ωστόσο, κατηγορείται ο Γ.Αγγελούδης ότι «τα βρήκε» με τον Γ.Παναγιωτακόπουλο (που αρχικά πρότεινε μέτρο 40%) στο 30%, ενώ σειρά άλλων στελεχών με προεξάρχοντες τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο ( που είχε προτείνει μέτρο 10%) και τον Νίκο Ανδρουλάκη να διαφωνούν.

Κάποιοι μάλιστα σκέφτονταν να θέσουν το θέμα σε ψηφοφορία αν το μέτρο ξεπερνά τελικά το 20%. Οι ίδιοι άνθρωποι (μαζί τους οι Κ. Ζώγας και Έφη Χαλάτση) διαφωνούν στην συμμετοχή αριστίνδην μελών στη νέα ΚΕ, ζητώντας όλα τα μέλη να εκλεγούν.

Και ενώ οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται στο «παρά πέντε», διάχυτος είναι ο φόβος να …σπάσουν γραμμές, και να υπάρξουν δυσκολίες «ελέγχου» κρίσιμων ψηφοφοριών, όπως για παράδειγμα επί του διακυβεύματος εξόδου του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση, εφόσον τεθεί…

Keywords
Τυχαία Θέματα