ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ «ΚΟΥΡΕΑ» ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Αντίθετος σε μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους της Ισπανίας δηλώνει ότι είναι ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα Financieele Dagblad.

Μία αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της Ισπανίας «δεν είναι ούτε

επιθυμητή, ούτε εφικτή, ούτε και αναγκαία» δήλωσε ο Τσαρλς Νταλάρα, ενώ συγκρίνοντας την Ισπανία με την Ελλάδα, είπε: «Η περίπτωση της Ελλάδας ήταν μοναδική. Το μέγεθος της ισπανικής οικονομίας είναι πολύ μεγάλο για να υπάρξει συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (σ.σ.: στην αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους)».

Επίσης ο  Νταλάρα δήλωσε ότι μία λύση για τα προβλήματα της Ισπανίας θα ήταν να δοθεί η δυνατότητα στο ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης να χορηγεί απευθείας κεφάλαια στις ισπανικές τράπεζες.

«Το ευρωπαϊκό ταμείο πρέπει να γίνει μεγαλύτερο και πιο ευέλικτο. Το θέμα είναι να κοπεί η προβληματική σχέση μεταξύ της κυβέρνησης και των τραπεζών» τόνισε.

Επιπλέον σύμφωνα με τον ίδιο, άλλοι τρόποι χαλάρωσης της κρίσης χρέους της Ευρώπης θα ήταν η καθυστέρηση στην εφαρμογή της οδηγίας για την αύξηση της κεφαλαιακής βάσης των τραπεζών και η χρονική επιμήκυνση κατά ένα ή δύο χρόνια του στόχου για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα