ΔΕΝ ΤΗ «ΣΗΚΩΝΕΙ» ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Η ΒΙΚΥ ΣΤΑΜΑΤΗ

Nέα αίτηση αποφυλάκισης ετοιμάζεται να καταθέσει η προφυλακισμένη σύζυγος του πρώην υπουργού Άμυνας Βίκυ Σταμάτη.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα η κατηγορούμενη εν αναμονή και της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου για το αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης θα υποβάλει και δεύτερη αίτηση, ζητώντας την αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης, επικαλούμενη τόσο λόγους υγείας όσο και το ότι είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού που την έχει ανάγκη.

Τα δικαστικά ανοιχτά μέτωπα πάντως, στην «υπόθεση Τσοχατζόπουλου» καλά κρατούν , καθώς αύριο προσφεύγει, όπως είχε προαναγγείλει, στην ελληνική

δικαιοσύνη εναντίον  του Νίκου Ζήγρα ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον του εξαδέλφου του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Αφορμή αποτέλεσαν οι ισχυρισμοί Ζήγρα στην συμπληρωματική του απολογία, καθώς ο κατηγορούμενος κατονόμασε σε αυτή τον Ντίνο Μιχαηλίδη ως ο «άνθρωπος κλειδί στην υπόθεση» αφού ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα πάντως με την απολογία του Ν. Ζήγρα, ο Κύπριος πρώην υπουργός, ήταν αυτός που μετέφερε προσωπικά μεγάλα ποσά σε βαλίτσες στην Ελλάδα ενώ είχε συχνές συναντήσεις, συνήθως βράδυ, με τον Άκη Τσοχατζόπουλο στα γραφεία της Κόμνα Τράκα και της Ομήρου όπου και προγραμμάτιζαν τις ενέργειες που επρόκειτο να γίνουν.

Τέλος, μετά τον Νίκο Ζήγρα αίτημα για συμπληρωματική απολογία έχει καταθέσει και ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας Αστέριος Οικονομίδης ο οποίος φαίνεται αποφασισμένος να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να απολογηθεί για πρώτη φορά επί της ουσίας για όσα κατηγορείται.

Ο διευθύνων σύμβουλος και μεγαλομέτοχος της Arcon Constructions υπέβαλε ήδη, μέσω του συνηγόρου του Δημήτρη Παπαπδημητρίου , αίτημα στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή προκειμένου να εμφανιστεί και πάλι ενώπιον του προκειμένου να απολογηθεί για την κακουργηματική κατηγορία που αντιμετωπίζει σχετικά με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος αναμένεται να καταθέσει και αίτημα αποφυλάκισης, καθώς από την πρώτη στιγμή που συνελήφθη αρνείται ότι έχει παραβιάσει τον ποινικό κώδικα και πως όλες οι συναλλαγές του στην επίδικη υπόθεση ήταν απολύτως νόμιμες.

Keywords
Τυχαία Θέματα