Δεν βλέπει κούρεμα η Μέρκελ

Για δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα, η Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας αυτή τη φορά στην εφημερίδα Ruhr Nachrichten, δηλώνει ότι δεν βλέπει νέο κούρεμα.

«Προχωρούμε βήμα-βήμα και δεν κρύβουμε ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά στην Ελλάδα, αλλά από την άλλη μεριά βλέπουμε σαφή πρόοδο», λέει στη συνέντευξή της.

Στην ίδια συνέντευξη πάντως, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle,

η καγκελάριος υπενθυμίζει: «Πάντα λέγαμε στην ευρωζώνη, ότι θα επανεξετάσουμε την κατάσταση της Ελλάδας το 2014 ή στις αρχές του 2015. Το σωστό είναι να ακολουθήσουμε αυτό το χρονοδιάγραμμα». Μιλώντας γενικότερα για την ευρωζώνη, η Άνγκελα Μέρκελ επισημαίνει ότι η κρίση δεν έχει περάσει, αλλά «αναμφισβήτητα υπάρχει πρόοδος, την οποία βλέπουν και οι επενδυτές ανά τον κόσμο».

Και κριτική από Στάινμπρουκ

Κριτική στην πολιτική της καγκελαρίου για την ευρωζώνη ασκεί ο υποψήφιος της σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης (SPD) για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ. Μιλώντας στην κομματική εφημερίδα των σοσιαλδημοκρατών Vorwärts, ο Στάινμπρουκ κατηγορεί τη Μέρκελ ότι αποκρύπτει από τους πολίτες τους κινδύνους που θα είχε ενδεχόμενο κούρεμα για την Ελλάδα.

«Χρειάζεται η Ελλάδα νέο πρόγραμμα βοήθειας; Θα επιτρέψει (η Μέρκελ) να στηριχθούν οι τράπεζες με χρήματα απευθείας από τον Ευρωπαίο φορολογούμενο; Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι αυτό θα συμβεί» τονίζει ο υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα