ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΚΟΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ

14:30 5/6/2012 - Πηγή: Matrix24

«Δεν γίνονται πάντα, όλα δίκαια» παραδέχεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανκγ Σόιμπλε αναφερόμενος στα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα, ενώ κατηγορεί ευθέως την ελίτ της Ελλάδας για αποτυχία.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Der Handelsblatt, επιρρίπτει ευθύνες για την κατάσταση της Ελλάδας στην εγχώρια ελίτ, υποστηρίζοντας ότι έχει αποτύχει επί δεκαετίες.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, ο κ. Σόιμπλε αυτή τη φορά επιλέγει προσεχτικά την απάντησή του, ώστε να μην κατηγορηθεί για ανάμειξη στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Τονίζει ότι  θα πρέπει να αποφασίσει η ίδια η Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό,  λιτότητα και ανάπτυξη δεν αλληλοαναιρούνται, ενώ  ως μέρος της λύσης, βλέπει την  ανάγκη δημιουργίας δημοσιονομικής ένωσης, «προκειμένου να φθάσουμε σε πραγματική ολοκλήρωση της Ευρωζώνης».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι «οι χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση υπήρξαν φειδωλές στις μεταρρυθμίσεις» ενώ αναγνωρίζει  ότι «ο ελληνικός λαός, αναμφισβήτητα, υποφέρει» και προσθέτει: «μπορεί κανείς σε μια τόσο δύσκολη κρίση να κάνει ό,τι θέλει. Δεν υπάρχει όμως εύκολος δρόμος και δεν γίνονται πάντα όλα δίκαια».

Σε ερώτηση για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο κ. Σόιμπλε αφού επαναλαμβάνει ότι είναι θέμα της ίδιας της χώρας, εκφράζει την αντίθεσή του με σενάρια τρόμου και δηλώνει ότι «ως τώρα δεν έχουν ποτέ επαληθευτεί τα μεγάλα σενάρια για την καταστροφή του κόσμου».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο μετάδοσης της κρίσης, π.χ. στην Ισπανία, ο Γερμανός υπουργός υποστηρίζει, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι η Μαδρίτη παίρνει όλες τις σωστές αποφάσεις, ενώ διευκρινίζει ότι «για μια τέτοια κρίση δεν υπάρχει πανάκεια, αν και είμαστε καλύτερα τοποθετημένοι από ό,τι πριν από δύο χρόνια».

Σε μια συνέντευξη με τον κ. Σόιμπλε θα ήταν παράληψη να μην γίνει η ερώτηση αναφορικά με το εάν θα ηγηθεί του Eurogroup. Απαντώντας, ο κ. Σόιμπλε κάνει λόγο «για το λιγότερο ενδιαφέρον ζήτημα» και προτάσσει την ανάγκη ο πρόεδρος να βγάλει την Ευρωζώνη από την κρίση, ενώ τάσσεται κατά της πρότασης για μόνιμο επικεφαλής του Eurogroup.

Keywords
Τυχαία Θέματα