«Δεν υπάρχει θέμα Μπαλτάκου»

Να ριχθεί φως στο θέμα του διορισμού του υιού Μπαλτάκου το Λιμενικό, ζήτησε ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά.

Λίγο νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με δύο αναρτήσεις του στο twitter ζητούσε την άμεση παραίτηση του

κ. Μπαλτάκου και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ζητούσε να δώσει άμεσα απάντηση στο δημοσίευμα, σταματώντας τον άμεσα από τα καθήκοντά του.

Ο σάλος προκλήθηκε από δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο υπήρξε παρέμβαση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκου στον διορισμό του γιου του στο λιμενικό σώμα. Η εφημερίδα κάνει λόγο για παρέμβαση από τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο διορισμός, αποκαλύπτοντας μάλιστα και το παρασκήνιο των δύο δικαστικών αποφάσεων, αλλά και της αλλαγής της βαθμολογίας του νέου, ενώ δίνει στη δημοσιότητα και έγγραφα.

Από την πλευρά της κυβέρνησης πάντως, διαμηνύουν ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τον Γενικό Γραμματέα, ενώ κατά πληροφορίες, ο κ. Μπαλτάκος θα κινηθεί δικαστικά κατά της εφημερίδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα