Δεν…ιδρώνει το αυτί της Μέρκελ

14:24 9/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Εκτενείς είναι οι αναφορές των Γερμανικών Μέσων Ενημέρωσης στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Ουάσιγκτον και κυρίως στην τοποθέτηση του Προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα για «περισσότερη ανάπτυξη».

«Ο Ομπάμα ζητά περισσότερη ανάπτυξη για την Ελλάδα», είναι ο τίτλος των δημοσιευμάτων στις εφημερίδες «Die Welt» και «Der Handelsblatt». Στην πρώτη γίνεται ακόμη λόγος για «στήριξη» που έλαβε η Ελλάδα

«που υποφέρει από την κρίση» από τον Μπάρακ Ομπάμα και για «αγόρευση» του Αμερικανού Προέδρου υπέρ του «να μην ξεχαστεί η ανάπτυξη μέσα σε όλη τη λιτότητα». Αναφέρει δε ότι αυτό η (γερμανική) κυβέρνηση «μάλλον δεν το ακούει ευχάριστα»…

Η «Handelsblatt» αναφέρει επιπλέον ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα «επαίνεσε την προσπάθεια του Έλληνα πρωθυπουργού για την υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Η «Wall Street Journal Deutschland» στην ηλεκτρονική της σελίδα, υπό τον τίτλο «Ο Ομπάμα ζητά αλλαγή πορείας για την Ελλάδα», επισημαίνει ότι «Πολλοί Έλληνες ελπίζουν ότι ο Ομπάμα θα ασκήσει πίεση προς τη Γερμανία προκειμένου να συμφωνήσει για ένα νέο “κούρεμα” για την Ελλάδα, αλλά τέτοιες απαιτήσεις δεν θα είχαν καμία επίδραση πριν από τις εκλογές το φθινόπωρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα