Δεξιά πλατφόρμα από Βορίδη, κριτική Κακλαμάνη

Ο κ. Μάκης Βορίδης, εκ των στελεχών που φαίνονται να παίρνουν θέση στην κούρσα για την επόμενη ημέρα του κόμματος, εμφανίστηκε λάβρος κατά του ΠΑΣΟΚ, διερμηνεύοντας έτσι και τη στάση μεγάλης μερίδας της οργανωμένης βάσης της ΝΔ. Με μια ομιλία που είχε βαθύτατο ιδεολογικό υπόβαθρο, λίγες ημέρες δε μετά τη μη αξιοποίησή του κατά τον ανασχηματισμό, ο κ. Βορίδης έθεσε ως βασικό στόχο το επόμενο διάστημα για το κόμμα να κερδίσει τον ιδεολογικό πόλεμο κατά της Αριστεράς. Μίλησε δε για τις τεράστιες ευθύνες του κόμματος που ηγείται σήμερα

ο κ. Ευ. Βενιζέλος διαχρονικά για την κατάσταση της Ελλάδας. Και όχι μόνον για το πως η χώρα εισήλθε στο μνημόνιο αλλά και για τις ιστορικές ρίζες του ΠΑΣΟΚ αφού χαρακτήρισε ως καταστροφικές αρκετές από τις επιλογές του Ανδρέα Παπανδρέου.

Κακλαμάνης: όχι κάθε καρυδιάς καρύδι

Άμεση απάντηση σε όσα είπε χθες ο κ. Σαμαράς έδωσε και ο Νικήτας Κακλαμάνης, εκ των στελεχών που δημοσίως διαφωνούν με τη δικομματική κυβέρνηση και προκρίνει εκλογές. «Δεν μπορεί να μετασχηματιστεί η ΝΔ σε άοσμο πολιτικό σχηματισμό για να βρει χώρο το κάθε καρυδιάς καρύδι». «Τι θα γινόταν εάν ο λαός έπαιρνε στο χέρι του τη μοίρα του;» αναρωτήθηκε. Ο κ. Κακλαμάνης, ανέβασε μάλιστα το επίπεδο δυσκολίας για την ηγεσία της Ν.Δ. επαναφέροντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με το μνημόνιο ή την κατάργηση του νόμου Ραγκούση περί ιθαγένειας. «Ζήτω η λαϊκή πατριωτική παράταξη. Ζήτω η αδιαίρετη ΝΔ» κατέληξε ο κ. Κακλαμάνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα