ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΑΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

«Έχουμε μία και μοναδική ψυχή» και «δεν θέλουμε να κοπούμε στα δύο» φώναξαν χιλιάδες άνθρωποι σε διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βαρκελώνη κατά της καταλανικής ανεξαρτησίας.

Οι περίπου 6.000 διαδηλωτές κρατούσαν ισπανικές και καταλανικές σημαίες στην Πλάσα ντε Καταλούνια, στο κέντρο της πόλης, σε μία κινητοποίηση που είχε περισσότερο οικογενειακό παρά εθνικιστικό χρώμα.

«Έχουμε μία και μοναδική

ψυχή», «Και εγώ είμαι Καταλανός» έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι. Σε άλλη επιγραφή αναγραφόταν «Ευρώπη βοήθησέ μας. Οι εθνικιστές είναι τρελοί».

Η αντιεθνιστική διαδήλωση κατέληξε στην ανάγνωση ενός μανιφέστου στα καταλανικά, τα καστιλιάνικα και τα αγγλικά, στο οποίο υπογραμμιζόταν: «Ουδείς έχει δικαίωμα να μας ζητήσει να είμαστε είτε Καταλανοί, είτε Ισπανοί». Στη συνέχεια το πλήθος διαλύθηκε μέσα σε ήρεμο κλίμα και κάπως βιαστικά, διότι είχε αρχίσει να βρέχει.

Η Καταλονία, μεγάλη και πλούσια περιοχή της βορειοδυτικής Ισπανίας, γνωρίζει μία αναβίωση των αυτονομιστικών της διεκδικήσεων. Πρόκειται για την πλέον πλέον χρεωμένη από τις αυτόνομες περιφέρειες της Ισπανίας, καθώς έλαβε από το ειδικό Ταμείο Ρευστότητας Αυτονομιών (FLA) 5,433 δισ. ευρώ, δηλαδή 410 εκατ. ευρώ περισσότερα απ’ όσα ζητούσε για να αντιμετωπίσει το έλλειμμά της.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα