Διαλύουν το περίπτερο της Louis Vuitton στην Κόκκινη Πλατεία

Μια πηγή στους κόλπους της προεδρίας δήλωσε προς τα ρωσικά πρακτορεία πως ζητήθηκε να απομακρυνθεί “γρήγορα” το ύψους εννέα μέτρων και μήκους 30 μέτρων περίπτερο που φέρει το φημισμένο έμβλημα LV.

Η κατασκευή, η οποία εγκαταστάθηκε ανάμεσα στα τείχη του Κρεμλίνου και το περίφημο εμπορικό κέντρο Γκουμ με την ευκαιρία της 120ή επετείου από την ίδρυση αυτού του τελευταίου, κρύβει εν μέρει τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου και τους χρωματιστούς τρούλους του.

Επρόκειτο να στεγάσει από τις 2 Δεκεμβρίου ως τις 19 Ιανουαρίου μια έκθεση μπαούλων της μάρκας αυτής τα οποία ανήκαν στη διάρκεια

της Ιστορίας σε διάφορες διασημότητες. Τα κέρδη από την έκθεση επρόκειτο να διατεθούν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα του μοντέλου Νατάλια Βοντιάνοβα «Γυμνές Καρδιές» (Naked Hearts), υπέρ των παιδιών με αναπηρίες.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σ’ ένα άκρως συμβολικό για τη Ρωσία. Μπροστά στο σκάνδαλο, το Κρεμλίνο και η δημαρχία απέρριψαν οποιαδήποτε ευθύνη. Το Γκουμ ωστόσο διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του πως η κατασκευή είχε λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα