ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Στον πρωθυπουργό μετέφεραν τη διαμαρτυρία τους για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ και την επιλεκτική μεταχείριση των φαρμακοποιών, οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Οι αντιδράσεις για τη στάση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ έφθασε μέχρι τον Πρωθυπουργό. Με επιστολή τους στον Α. Σαμαρά

οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών

διαμαρτύρονται για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τον κλάδο αλλά και για την επιλεκτική μεταχείριση του Οργανισμού προς τους φαρμακοποιούς, πληρώνοντας τους πριν από όλους.

Στην επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών αλλά και

άλλων αντίστοιχων φορέων, που απασχολούν περισσότερους από 25.000

εργαζομένους, εκφράζεται η άποψη ότι οι αρνητικές συνέπειες της κρίσης

θα πρέπει να μοιρασθούν αναλογικά σε όλους. Οι συντάκτες της ξεκαθαρίζουν ότι η υπομονή τους και τα χρήματά τους εξαντλήθηκαν και προειδοποιούν ότι μετά από ένα μήνα δεν θα υπάρχουν οι μονάδες τους και χιλιάδες θέσεις εργασίας θα χαθούν.

«Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα, κάποιοι εκ των παρόχων αντιμετωπίζονται προνομιακά», σημειώνουν, προσθέτοντας ότι η ευνοϊκή μεταχείριση υπήρχε και από την χρονική περίοδο πριν την οικονομική κρίση. «Ο μόνος εμφανής λόγος είναι ότι οι πάροχοι αυτοί, μπορούν με θύμα τον Έλληνα ασφαλισμένο, να εκβιάζουν

αποτελεσματικά την Πολιτεία», υποστηρίζουν οι συντάκτες της επιστολής.

Όπως επισημαίνουν αγοράζουν αντιδραστήρια και αναλώσιμα, με ίδιο ή και μικρότερο χρόνο πίστωσης από τους φαρμακοποιούς, απασχολούν όμως πολύ μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων, δεν έχουν διασφαλισμένο ποσοστό κέρδους και δεν έχουν κανένα άλλο έσοδο. «Το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ και με την σημείωση ότι στην σύνθεση του συμμετέχει μόνον εκπρόσωπος των Φαρμακοποιών, κατά παράβαση καθήκοντος, εξακολουθεί συστηματικά να εξοφλεί τις υποχρεώσεις του προς τον

φαρμακευτικό κλάδο, όταν μάλιστα από την πρώτη στιγμή καταγράφονται

υπερβάσεις της προϋπολογισθείσας φαρμακευτικής δαπάνης και κανείς δεν

κάνει τίποτα για να τις περιορίσει». Αφού εκφράζουν την άποψη ότι όλοι οι υπόλοιποι πάροχοι αντιμετωπίζονται ως «φτωχοί συγγενείς» και οι απαιτήσεις τους κινούνται και κάτω των προϋπολογισθέντων, ξεκαθαρίζουν ότι σε μία οικογένεια «δεν υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια».

Ζητώντας ισοτιμία και ισονομία κατηγορούν για εμπαιγμό τον Υπουργό Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, λέγοντας πως «από εκεί που δεν υπήρχαν χρήματα για κανένα πάροχο, ξαφνικά βρέθηκαν τα διπλάσια χρήματα από αυτά που απαιτούντο για να μας εξοφληθεί ένα μήνας και πάλι, τα χρήματα αυτά, κατέληξαν στον γνωστό προνομιακό κωδικό», αναφερόμενοι στους φαρμακοποιούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα