ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ… Ο ΡΑΧΟΪ

16:10 2/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Σκεπτικός ο Μαριάνο Ραχόι για το αν θα ζητήσει νέο πακέτο στήριξης για την Ισπανία, μετά την εκταμίευση έως και 100 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

 Όπως φαίνεται, ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας θέλει να δει τις λεπτομέρειες του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) όσον αφορά την αγορά χρέους των χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν υψηλό κόστος δανεισμού προτού αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε ένα αίτημα

για ένα συνολικό πακέτο βοήθειας.

Σε δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα ABC, ο Μαριάνο Ραχόι υπογράμμισε: «Αν πιστεύω ότι είναι καλό για την Ευρώπη ως σύνολο, για το ευρώ και για την Ισπανία, θα το κάνω, και αν όχι, δεν θα το κάνω». Παράλληλα, αφήνει να εννοηθεί ότι έχει πάρει ήδη μέτρα και συνεπώς δεν προτίθεται να πάρει νέα. Έτσι, φέρεται να δήλωσε: «Η Ισπανία θα συμμορφωθεί βεβαίως με αυτούς τους όρους (σ.σ. διάσωση των τραπεζών και μείωση του ελλείμματος). Ήδη το κάνει. Και δεν είναι εύκολο». Στο ίδιο πνεύμα, διαβεβαίωσε ότι: «Κάνουμε μεταρρυθμίσεις. Αυτό είναι που είπε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι πρέπει να κάνουν οι χώρες για να πάνε στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ή τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και να επιδιώξουν βοήθεια για τη σταθεροποίηση του ευρώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα