Διαψεύδουν ΕΚΤ και Βενιζέλος την “Zeit”

«Το άρθρο είναι λανθασμένο στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά δεν πρόκειται να συζητήσουμε λεπτομέρειες των ιδιαίτερων συζητήσεων», ανέφερε εκπρόσωπος της Ε.Κ.Τ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΝΙ.

Η επίμαχη παράγραφος του τρισέλιδου αφιερώματος-άρθρου ανέφερε:

«Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα ο Άσμουσεν συνάντησε και τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης. Συζήτησαν για το ελληνικό δημοσιονομικό κενό. Μετά τη συνομιλία

τους ο Άσμουσεν σχεδόν έπεσε από την καρέκλα του. Ήταν ζαλισμένος. Ο αντιπρόεδρος τον είχε ρωτήσει, εάν θα μπορούσαν να αλλάξουν τους αριθμούς, ώστε το κενό να μοιάζει μικρότερο ή ακόμη και να εξαφανιστεί. Αναδιοργάνωση στοιχείων. Για τον Άσμουσεν αυτές οι λέξεις είναι χαρακτηριστικές της «παλιάς Ελλάδας». Και για ένα ξεπερασμένο και ανεπαρκές σύστημα δεν δείχνει καμία κατανόηση».

Ευάγγελος Βενιζέλος: Απολύτως ανακριβές το δημοσίευμα

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος σε χθεσινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, δήλωσε τα εξής: «Το δημοσίευμα της εφημερίδας Die Zeit που αναφέρεται – στο πλαίσιο πολυσέλιδου αφιερώματος στο πρόσωπο του κ. J. Asmussen – στο δήθεν περιεχόμενο της συνομιλίας μας, κατά την πρόσφατη (22.8.2013) συνάντησή μας, στην Αθήνα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, είναι απολύτως ανακριβές. Αναμένω την επίσημη διάψευση του δημοσιεύματος από πλευράς του ιδίου του κ. Asmussen και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω».

Keywords
Τυχαία Θέματα