Διαψεύδουν τις απολύσεις Εθνική-Eurobank

12:41 1/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση της βουλευτού των ΑΝΕΛ, Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, για το ενδεχόμενο η συγχώνευση να οδηγήσει σε απολύσεις.

«Ο νέος διευρυμένος όμιλος ΕΤΕ σκοπεύει να χειριστεί το χρόνο υλοποίησης της διαδικασίας ενοποίησης με τον πλέον ευέλικτο τρόπο με στόχο να ελαχιστοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό της τυχόν κοινωνικές επιπτώσεις στους υπαλλήλους και των δύο τραπεζών λαμβάνοντας υπόψη και τις παρούσες δυσχερείς συνθήκες», αναφέρει

η Εθνική Τράπεζα η οποία για τις ανησυχίες απολύσεων 10.000 υπαλλήλων τονίζει ότι «δεν ευσταθούν».

Στο έγγραφο διευκρινίζεται ότι ο αριθμός των 53.000 εργαζομένων αφορά το άθροισμα του προσωπικού των δύο Ομίλων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μάλιστα στο εξωτερικό υπάρχουν χώρες όπου δεν υπάρχει κοινή παρουσία όπως η Τουρκία, η Αλβανία, η Ουκρανία, η FYROM κ.α. ενώ όπως επισημαίνεται, το σύνολο του προσωπικού των δύο Ομίλων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 22.814 εργαζόμενους.

Για τα λειτουργικά έξοδα, η ΕΤΕ αναφέρει ότι «κύρια πηγή συνεργειών προβλέπεται να είναι ο εξορθολογισμός του δικτύου καταστημάτων και ATMs του νέου ομίλου στην Ελλάδα αλλά και στη Ν.Α. Ευρώπη όπου υπάρχει αλληλοεπικάλυψη. Δεύτερη σημαντική πηγή συνεργειών προβλέπεται να είναι οι οικονομίες κλίμακας από την ενοποίηση των κεντρικών υπηρεσιών (π.χ. προμήθειες, διαχείριση απαιτήσεων, οικονομικές υπηρεσίες, εσωτερικός έλεγχος κλπ) και πληροφοριακών συστημάτων (απόσυρση παρωχημένων συστημάτων πληροφορικής, μετάβαση στο βέλτιστο σύστημα των δύο τραπεζών)». Επισημαίνεται επίσης ότι «στην Ελλάδα, ο νέος διευρυμένος όμιλος θα εξετάσει την παρουσία του στις επιμέρους αγορές με σκοπό τον εξορθολογισμό της παρουσίας του σε αυτές, ο οποίος δύναται να οδηγήσει σε συγχωνεύσεις θυγατρικών των δύο ομίλων με ομοειδείς δραστηριότητες».

Keywords
Τυχαία Θέματα