Διαθεσιμότητα και στο ΑΠΕ

Όπως γράφουν οι typologies στην ένταξη των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών στη λίστα των απολύσεων αντέδρασαν έντονα οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς τα ραδιόφωνα τους, ο Αθήνα 9,84 και το TV 100 που χρηματοδοτούνται από τους προϋπολογισμούς των δήμων, είναι αναγκαία Μέσα ενόψει της προεκλογικής περιόδου. Επιπλέον εκτός από τους δυο αυτούς δημοτικούς σταθμούς,

υπάρχει μόνο ο Επικοινωνία FM στο Νέο Ηράκλειο που απασχολεί μόλις 9 άτομα. Σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι σταθμοί των δήμων έχουν βάλει λουκέτο.

Η πιθανότητα ένταξης των εργαζομένων σε Αθήνα 9,84 και ΤV 100 στη λίστα των απολύσεων των δήμων, προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις από τους Γ.Καμίνη και Γ.Μπουτάρη που παρενέβησαν με στόχο να μη συμπεριληφθούν αυτές οι δημοτικές επιχειρήσεις στη διαθεσιμότητα. Στη Θεσσαλονίκη μάλιστα εκλήθη εσπευσμένα να παραβρεθείς το δημοτικό συμβούλιο της πόλης η ΕΣΗΕΜΘ για να δηλώσει την αντίθεση της στο κλείσιμο του δημοτικού συγκροτήματος ΜΜΕ.

Δυο μέρες μετά τη δημόσια αντίδραση τους, δόθηκε νέα λίστα απολύσεων, στην οποία πλέον περιλαμβάνεται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων με 252 εργαζόμενους! Θυμίζουμε ότι για το μέλλον του ΑΠΕ υπήρχαν στα κυβερνητικά συρτάρια περισσότερα από ένα σενάρια, από αυτό της συγχώνευσης με την πρώην ΕΡΤ έως και την ιδιωτικοποίησή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα