Διαβατήριο νομιμότητας για αλλα 14 διατάγματα του σχεδίου Αθηνά

20:47 8/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Οι Ανώτατοι Δικαστές σφράγισαν ως νόμιμες όλες τις επίμαχες αλλαγές, εκτός από μία. Οι δικαστικοί λειτουργοί κατά παρέκκλιση αποφάνθηκαν ότι οι αλλαγές που έκριναν ήταν νόμιμες έστω και αν δεν είχε προηγηθεί η έκδοση της προβλεπόμενης από τη νομοθεσία γνώμης της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση , όπως επίσης και ότι εξέλειπαν οι γνώμες των αρμοδίων συμβουλίων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Ωστόσο, κυριάρχησε η άποψη ότι μόνη η παράλειψη αυτή δεν συνιστά λόγο να ακυρωθούν ως μη νόμιμες οι επίμαχες τροποποιήσεις.

Αντίθετα το ΣτΕ έκρινε μη νόμιμη

διάταξη που αφορούσε τον τόπο σπουδών των φοιτητών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ,που έχει δημιουργηθεί μετά τη συνένωση των ΤΕΙ Πάτρας και Μεσολογγίου . Συγκεκριμένα τα σχέδια διαταγμάτων που κατατέθηκαν στο ΣτΕ, έδιναν τη δυνατότητα στους φοιτητές του τμήματος αυτοματισμού του ΤΕΙ Μεσολογγίου «να ενταχθούν, κατ΄ επιλογή τους, είτε στο τμήμα του ΤΕΙ Πειραιά, είτε στα ομώνυμα τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με έδρα την Θεσσαλονίκη ή του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, με έδρα τη Χαλκίδα».Όμως, η διάταξη … σκόνταψε γιατί: Τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Στερεάς Ελλάδος δεν έχουν εκφράσει γνώμη για το αν έχουν τη δυνατότητα από άποψη υλικοτεχνικής υποδομής και εκπαιδευτικού προσωπικού να απορροφήσουν τους επιπλέον φοιτητές του τμήματος αυτοματισμού του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα