ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ΓΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Επιμένει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ότι τα ταμεία που παρέχουν υπηρεσίες υγείας και δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό θα μπορούν να εξαιρεθούν από την ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ.

Ο υπουργός, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, υποστήριξε ότι το θέμα έχει τεθεί πριν από δύο μήνες από την κυβέρνηση υπ’ όψιν της Τρόικας και δεν υπήρχε καμία εμπλοκή. Παράλληλα, εκτίμησε ότι  όπως ίσχυσε με τα

πλεονασματικά επικουρικά ταμεία που με απόφαση των ΔΣ μπορούν να εξαιρεθούν από το ενιαίο επικουρικό, έτσι και τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης με υπηρεσίες Υγείας που είναι πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου-, θα μπορούν να μην υπάγονται στον ΕΟΠΥΥ για όσο διάστημα δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Να σημειωθεί ότι, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Τρόικα, Ματίας Μορς, με επιστολή του προς τους υπουργούς Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και Εργασίας  Γιώργο Κουτρουμάνη ζήτησε όλα τα ταμεία υγειονομικής ασφάλισης να συγχωνευθούν στον ΕΟΠΥΥ και να βρίσκονται κάτω από την ευθύνη του υπουργείου Υγείας, ενώ δεν επικρότησε την αλλαγή του νομικού προσώπου των Ταμείων σε ιδιωτικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα