ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΓΑΜΟ» ΑΤΕ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Την ακύρωση του «γάμου» μεταξύ Αγροτικής Τράπεζας και Τράπεζας Πειραιώς διεκδικούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) εργαζόμενοι και μέτοχοι της ΑΤΕ.

Συγκεκριμένα την προσφυγή στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο υπογράφουν ο Σύλλογος Εργαζομένων ΑΤΕ, το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας Εργαζομένων ΑΤΕ,

μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των δυο αυτών φορέων (συνδικαλιστές), εργαζόμενοι και συνταξιούχοι στην ΑΤΕ, καθώς και μέτοχοι της Αγροτικής.

Όλοι υποστηρίζουν ότι οι αποφάσεις ανάκλησης της άδειας λειτουργίας, της ΑΤΕ, η μεταβίβασή της. είναι αντισυνταγματικές, αντίθετες στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία και νομολογία, όπως επίσης προσκρούουν στην ελληνική νομοθεσία και ειδικά στο κεφάλαιο που αφορά τα εργασιακά.

Υποστηρίζουν ότι η ανάκληση της άδειας στηρίζεται σε αόριστες, γενικόλογες και ατεκμηρίωτες παραδοχές για έλλειψη βιωσιμότητας και αδυναμία ρευστοποίησης της ΑΤΕ,ενώ η μεταβίβασή της στην τράπεζα Πειραιώς έγινε χωρίς δημόσια προκήρυξη.

Τέλος, οι προσφεύγοντες λένε ότι ότι παραβιάζεται και η Ευρωπαϊκή και ελληνική εργατική νομοθεσία, γιατί κατά τη συγχώνευση δεν αναγνωρίστηκε στους εργαζόμενους στην ΑΤΕ προϋπηρεσία, βαθμός και θέση που κατείχαν, ούτε και οποιοδήποτε επίδομα που ελάμβαναν, αλλά αντίθετα προσελήφθησαν ως απλοί τραπεζικοί υπάλληλοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα