Δικαστική μάχη κατά του PSI από Έλληνες ομολογιούχους

Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του επικεφαλής του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου που δημιουργήθηκε μετά το κούρεμα και εκπροσωπεί 15.000 έλληνες που ζητούν να αποζημιωθούν για το κούρεμα 75% που τους επιβλήθηκε στην αξία των επενδύσεών τους σε ελληνικά ομόλογα.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος, χρηματοοικονομικός

σύμβουλος, δηλώνει στους FT ότι, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν μια ομάδα μερικών εκατοντάδων δυσαρεστημένων στο Facebook, σήμερα είναι πιο μαχητικοί… αποφασισμένοι να λάβουν όποια νομικά μέτρα απαιτούνται για να πάρουν τα χρήματά τους πίσω.

Ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ο.Ε.Δ. είναι μια από τις αρκετές ελληνικές επενδυτικές ενώσεις που μελετούν την πιθανότητα ομαδικής αγωγής εναντίον εγχώριων και διεθνών χρηματοπιστωτικών οίκων, σχετικά με καταχρήσεις σε συναλλαγές στην αγορά, κατά τους μήνες και τις εβδομάδες που προηγήθηκαν μέχρι να χάσει η Ελλάδα την πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου τον Απρίλιο 2010. Έχουν στραφεί για βοήθεια στον Ιωάννη Κυριακόπουλο, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΕΔΑΚ του ΙΚΑ και των λοιπών Ασφαλιστικών Οργανισμών, που είναι επικεφαλής του γραφείου στην Αθήνα της Kyros Law, αμερικανικής εταιρίας με έδρα στην Βοστώνη.

«Μελετούμε περιπτώσεις που αφορούν αμέλεια, σύγκρουση συμφερόντων, χειραγώγηση σε credit default swaps (CDS) και συναλλαγές με εσωτερική πληροφόρηση (insider trading) σε ελληνικά ομόλογα», είπε ο κ. Κυριακόπουλος κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο γραφείο του στην Αθήνα.

Η Grant & Eisenhofer, κορυφαία νομική εταιρεία των ΗΠΑ για τα δικαιώματα των επενδυτών, συμφώνησε νωρίτερα στον μήνα να συνεργαστεί με την Kyros σε υποθέσεις Ελλήνων ομολογιούχων.

Η Kyros Law εκπροσωπεί ήδη την Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας, που έχει πάνω από 3.000 μέλη, όλοι πρώην εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή Αεροπορία, οι οποίοι είχαν λάβει αποζημιώσεις με την μορφή ομολόγων μετά την ρευστοποίηση του εθνικού αερομεταφορέα το 2008.

Βέβαια, όπως αναφέρουν οι FT, κάποιοι άλλοι νομικοί παράγοντες, είναι επιφυλακτικοί σχετικά με την προώθηση της προγραμματισμένης ομαδικής αγωγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα