Δικό τους ψωμί ζυμώνουν πλέον οι καταναλωτές

10:50 5/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Αυτό, τουλάχιστον, δείχνουν τα στοιχεία της μεγαλύτερης ελληνικής αλευροβιομηχανίας, εισηγμένης στο χρηματιστήριο Αθηνών Μύλοι Λούλη.

Η ελληνική αγορά αλεύρων δεν συρρικνώνεται μόνο, αλλάζει συγχρόνως. Στην ετήσια έκθεση του διοικητικού συμβουλίου της, η εταιρεία επισημαίνει ότι παρατηρείται, λόγω της κρίσης, «στροφή των καταναλωτών στην ιδιοπαρασκευή αρτοσκευασμάτων». Γενικότερα, εκτιμάται ότι η συνέχιση ή και η όξυνση της ύφεσης «θα συνεχίσει

να επηρεάζει αρνητικά» τα αποτελέσματά της.

Ωστόσο, η ιστορική αυτή επιχείρηση, που το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους έθεσε ξανά σε λειτουργία τον αλευρόμυλο που διαθέτει στο Κερατσίνι Αττικής, ολοκληρώνοντας τη διάρκειας 21 μηνών ανακατασκευή του με επένδυση 10 εκατ. ευρώ από ίδιους πόρους, δεν δείχνει να μετανιώνει για την επιλογή της.

H συρρίκνωση της κερδοφορίας ήταν κατά το 2012 το αντίτιμο της επιλογής της εισηγμένης στο χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείας Μύλοι Λούλη, μεγαλύτερης ελληνικής αλευροβιομηχανίας, να προτάξει τη διασφάλιση της ρευστότητάς της και την αποφυγή επισφαλειών, παύοντας τον εφοδιασμό σειράς πελατών της, μειωμένης φερεγγυότητας, και απευθυνόμενη μόνο σε «οικονομικά ασφαλές πελατολόγιο».

Ο αριθμός των εργαζομένων της το 2012 παρουσίασε πτώση. Οι απασχολούμενοι στη μεγαλύτερη ελληνική αλευροβιομηχανία μειώθηκαν σε 214, από 223 έναν χρόνο πριν (-4%)

Keywords
Τυχαία Θέματα