Δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα

Για τους λάτρεις της jazz

Τις Τετάρτες του Απριλίου γνωστές προσωπικότητες φωτίζουν διαφορετικές πτυχές του είδους που ξεπήδησε από τη Νέα Ορλεάνη, στην Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη». Η πρώτη διάλεξη έγινε στις 3 Απριλίου με τον μουσικό Άγγελο Γαβριήλ να αναζητά τις ρίζες της jazz. Μεθαύριο 17/4 ο καθηγητής Δήμος Δημητριάδης μιλά για τον αυτοσχεδιασμό, την καινοτομία και την συλλογική δημιουργία της jazz,

ενώ ο κύκλος διαλέξεων ολοκληρώνεται με τον Μίμη Πλέσσα να μιλά για την ελληνική τζαζ στις 24 Απριλίου. Οι ομιλίες ξεκινούν στις 19.00, όμως η διανομή των περιορισμένων δελτίων προτεραιότητας ξεκινά στις 18.00.

Για τους σινεφίλ

Ο Κινηματογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών Π.Ο.Φ.Π.Α., συνεχίζει για ακόμα έναν μήνα να παρέχει δωρεάν σινεφίλ γνώση προς κάθε ενδιαφερόμενο. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των προβολών και των σεμιναρίων για κάθε μήνα δημοσιεύεται αναλυτικά εδώ. Οι προβολές και τα σεμινάρια γίνονται στο Κινηματοθέατρο «Ίριδα» (Ιπποκράτους 15 και Ακαδημίας 55 Τηλ: 2103688275).

Πάμε θέατρο;

Η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου ανοίγει και φέτος τις πόρτες της στο κοινό και δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές του Γ΄ έτους να επιχειρήσουν το πρώτο τους «επίσημο» ανέβασμα στο Θέατρο της Σχολής. Έτσι λοιπόν, οι μαθητές παρουσιάζουν την «Πενθεσίλεια» του Χάινριχ φον Κλάιστ, μια παράσταση εμπνευσμένη από την Ιλιάδα, η οποία επικεντρώνεται στην ερωτική συνάντηση της βασίλισσας των Αμαζόνων Πενθεσίλειας και του Αχιλλέα. Η σκηνοθεσία είναι του Ακύλλα Καραζήση, ενώ οι παραστάσεις παρουσιάζονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 για όλο τον Απρίλιο. Η είσοδος είναι με δελτία προτεραιότητας, τα οποία διατίθενται μια ώρα πριν την έναρξη της κάθε παράστασης στη Δραματική Σχολή (Πειραιώς 35). Εθνικό Θέατρο, Αγίου Κωσταντίνου 22-24, τηλ: 2105225634.

Ή μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας;

Οι δωρεάν ξεναγήσεις του Δήμου Αθηναίων συνεχίζονται και τον Απρίλιο λοιπόν, με επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Μουσείο Κανελλοπούλου, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, σε Βυζαντινές Εκκλησίες, στην Παλαιά Βουλή και στον Κεραμεικό

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 & ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ, ώρα 10:30

Ξεναγός : Δώρα Βουκελάτου

Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος Μουσείου, Βασ. Σοφίας & Μέρλιν

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

ΤΡΙΛΟΓΙΑ: ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, ώρα 10:30

Ξεναγός : Άρτεμις Σκουμπουρδή

Σημείο συγκέντρωσης: Ακαδημία Αθηνών

Μ.ΤΡΙΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ώρα 16.30

Ξεναγός : Άρτεμις Σκουμπουρδή

Σημείο συγκέντρωσης: Καπνικαρέα

Για τις ξεναγήσεις στα Μουσεία είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 210 3243023 & 210 3313038.

Και μην ξεχνάτε, κάθε Κυριακή στις 12.00, γίνεται δωρεάν ξενάγηση στη μόνιμη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης – κτήριο Μεταξουργείου (Λεωνίδου και Μυλλέρου), από τον ξεναγό Δημήτρη Νοταρά και την υπάλληλο του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α εικαστικό Κάλλη Πετροχείλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα