ΔΣΑ: ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Απόσυρση της διάταξης ζητά το Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, που κατατέθηκε στην Βουλή, σύμφωνα με την οποία μειώνεται το Επικουρικό Κεφάλαιο με συνέπεια να μην αποζημιώνονται πλέον όσοι τραυματίζονται από ανασφάλιστα αυτοκίνητα.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ιωάννης Αδαμόπουλος χαρακτηρίζει «κατάπτυστη» την διάταξη και υπογραμμίζει ότι «ιδίως δε ο αποκλεισμός της υποχρέωσής του

προς αποζημίωση για ψυχική οδύνη, αναμένεται να πλήξει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, προκαλώντας τεράστια αναστάτωση και κλονισμό της ασφάλειας των συναλλαγών και του δικαίου». Υπογραμμίζει μάλιστα ότι μεγαλύτερη ακόμη αναστάτωση θα προκληθεί από την εφαρμογή της διάταξης «σε εκκρεμείς δίκες επί των οποίων δεν θα έχουν εκδοθεί τελεσίδικες αποφάσεις μέχρι τη δημοσίευση της εν λόγω νομοθετικής αλλαγής».

Σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών «καλεί, άμεσα τον αρμόδιο Υπουργό να αποσύρει τη σχετική ρύθμιση, αναλογιζόμενος τις συνέπειες που αναμένεται να έχει η θέσπισή της, αναφορικά με τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων που θα αδυνατούν να καλύψουν τη ζημία τους, καταδικαζόμενα στην ανέχεια και στην οικονομική εξαθλίωση κατά τρόπο κοινωνικά ανάλγητο και απάνθρωπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα