Δυο αιματηρές επιθέσεις στο Πακιστάν

Πιο συγκεκριμένα, νεκρός είναι ο διευθυντής ενός ιδιωτικού πρωτοβάθμιου σχολείου στην συνοικία Ιτιχάντ Τάουν στην πόλη Καράτσι του νότιου Πακιστάν μετά από επίθεση δύο ανδρών οι οποίοι πέταξαν τουλάχιστον μια χειροβομβίδα κι άνοιξαν πυρ σε μια τελετή απονομής βαθμών στο σχολείο, σύμφωνα με τον Νάσιρ Μαχμούντ, τον εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν έξι μαθήτριες, ηλικίας 5 ως 10 ετών, και δύο ακόμα εκπαιδευτικοί. Οι δράστες διέφυγαν με μια μοτοσικλέτα ενώ τα κίνητρά τους παραμένουν άγνωστα. Μέχρι στιγμής ουδεμία οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για

την επίθεση στο σχολείο.

Ο νεκρός εκπαιδευτικός ήταν μέλος του Λαϊκού Εθνικού Κόμματος, το οποίο έχει συγκρουστεί επανειλημμένα με το κίνημα MQM, που ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της μεγαλούπολης του νότιου Πακιστάν όπου κατοικούν 18 εκατ. άνθρωποι. Στο Καράτσι σημειώνονται συχνά τα τελευταία χρόνια δολοφονίες με πολιτικά και θρησκευτικά κίνητρα, απαγωγές και επεισόδια.

Η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε στη βορειοδυτική επαρχία Χάιμπερ-Παχτούνχβα και στοίχισε τη ζωή ενός αστυνομικού ενώ προκάλεσε τον τραυματισμό τεσσάρων πολιτών και τριών αστυνομικών. Η επίθεση του βομβιστή-καμικάζι σημειώθηκε κοντά σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας. Σύμφωνα με έναν αστυνομικό της περιοχής, μετά την επίθεση, η αστυνομία σκότωσε έναν εξτρεμιστή, που είχε καταφύγει σε μια κατοικία στην περιοχή. Έως τώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ανέλαβε την ευθύνη ούτε για την επίθεση αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα