Δύο νέα ενδιαφέροντα, τεχνολογικά βήματα της αφρικανικής ηπείρου

Το συγκεκριμένο μηχάνημα χρειάστηκε μήνες για να γίνει και για τον εφευρέτη του, μπορεί να χρησιμεύσει μελλοντικά, στην κατασκευή κατοικιών στον πλανήτη Άρη.
Σε μια χώρα που έχει να κάνει ακόμη μεγάλα βήματα στο χώρο της τεχνολογίας, η συγκεκριμένη εφεύρεση αποτελεί σίγουρα σημαντική επιτυχία.
«Το όνειρό μου είναι να αναζωογονήσουμε την ελπίδα των νέων και να δείξουμε ότι η Αφρική μπορεί να έχει τη δική της φωνή σε παγκόσμιο επίπεδο, όσον αφορά στον τομέα της τεχνολογίας. Μπορούμε να δημιουργήσουμε

πράγματα. Γιατί η Αφρική πρέπει να είναι συνεχώς στην τελευταία θέση, σε τεχνολογικά θέματα»; αναρωτιέται ο δημιουργός του εκτυπωτή.
Ο Αφάτε Γκνίκου συνέλεξε τα μέρη του τρισδιάστατου εκτυπωτή του, σε ένα χώρο με παλιοσίδερα στο Λόμε. Αυτό που αναζητά είναι διάφορα πολύτιμα εξαρτήματα στους σωρούς των μεταλλικών σκουπιδιών. Μοτέρ και καλώδια είναι τα βασικά στοιχεία που κατάφερε να περισυλλέξει.
«Έρχομαι εδώ αρκετά συχνά για να ψάξω για κεντρικές μονάδες, σκάνερ και μοτέρ, όπως επίσης και για ιμάντες, τα οποία μου είναι απολύτως απαραίτητα για να φτιάξω έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή» επισήμανε ο δημιουργός.
Ο Γκνίκου πιστεύει ότι το μηχάνημα που έχει φτιάξει μπορεί να φανεί χρήσιμο στα αφρικανικά νοικοκυριά. Μπορεί να τυπώσει μάλιστα πολλά εργαλεία, στα οποία υπάρχει έλλειψη.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσφορά στο χώρο της τεχνολογίας, κυρίως επειδή έχει δημιουργηθεί από άχρηστα εξαρτήματα, που αλλιώς θα καταστρέφονταν.
Μια άλλη σημαντική τεχνολογική καινοτομία εφαρμόζεται αυτή την περίοδο, στο Λάγκος της Νιγηρίας.Σ’ αυτό το σχολείο, οι μαθητές έχουν ξεκινήσει ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προσπαθώντας να μάθουν τις τοπικές διαλέκτους.
Πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα, που αντιμετωπίζουν πολλές αστικές οικογένειες της Νιγηρίας, που έχουν στραφεί στις ξένες γλώσσες, παραμελώντας ολοκληρωτικά τις εγχώριες διαλέκτους.

Πηγή: http://gr.euronews.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα