«ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ»

«Δύσκολο να καταλήξουν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί. Το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ έχει βρεθεί, όμως τα αγκάθια παραμένουν αφού πρέπει να αξιολογηθεί εάν πράγματι τα μέτρα αποδίδουν αυτά τα χρήματα που αναζητούμε, ενώ υπάρχουν και μέτρα που έχουν ληφθεί αλλά δεν εφαρμόστηκαν». Αυτό αποκάλυψε στέλεχος της ΔΗΜΑΡ που μετείχε σε ευρύτατη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.

Του Βαγγέλη Δουράκη

«Όλα ανοιχτά» παραμένουν για το πακέτο λιτότητας των 11,6 δισ. ευρώ, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών: Η

ευρύτατη σύσκεψη που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τους εκπροσώπους των κομμάτων τελείωσε πριν από λίγο και όπως ανέφεραν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ήταν στην σύσκεψη «τα πάντα είναι στο τραπέζι και η όποια επιλογή προκριθεί θα πρέπει να γίνει με αίσθηση δικαίου, αλλά και την αποτελεσματικότητα που θα έχει κάθε μέτρο στην εξοικονόμηση δαπανών».

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ έθεταν θέμα ακόμη και για το πλαφόν στις συντάξεις, αφού τόνιζαν ότι το προηγούμενο ανώτατο όριο που είχε τεθεί, δηλαδή τα 2.750 ευρώ, δεν εφαρμόστηκε ποτέ!!

Το βέβαιο είναι ότι όλα είναι ανοιχτά, αφού μπορεί να έχουν βρεθεί μέτρα που εξοικονομούν 11,6 δισ. ευρώ, όμως δεν έχουν ακόμη «κλειδώσει».

Η εκτίμηση των ίδιων πηγών είναι ότι σήμερα στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν θα υπάρξουν τελικές αποφάσεις για το πακέτο λιτότητας της επόμενης διετίας.

Στην σύσκεψη μετείχαν και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και από πλευράς κομμάτων οι κ.κ. Σαχινίδης, Πρωτόπαππας, Κουτρουμάνης (ΠΑΣΟΚ), αλλά και ο κ. Χατζησωκράτης (ΔΗΜΑΡ).

Πριν από λίγο αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος επίσης ήταν στην συνάντηση με τους εκπροσώπους των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα