Δύσκολες πολιτικές ισορροπίες για τον Αλέξη Τσίπρα

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στο πλαίσιο αυτών των επιδιώξεων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήδη ασκείται σε δύσκολες πολιτικές ισορροπίες, με αντικρουόμενους, πολλές φορές, πολιτικούς συμβολισμούς. Ωστόσο, στην Κουμουνδούρου έχουν θέσει ένα διπλό στόχο, σε σχέση με την επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία: αφενός, να συγκρατήσουν το αριστερό ακροατήριο του κόμματος και να μην υπάρξει «κενό απ’ τα αριστερά» και, αφετέρου, να αποκτήσουν

κοινό κώδικα πολιτικής επικοινωνίας με τα αστικά στρώματα, τους «νοικοκυραίους» και την –εναπομείνασα- μεσαία τάξη.
Συνεργάτες του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν στο matrix24.gr πως η διεύρυνση της επιρροής του κόμματος «είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε ότι οι επόμενες εκλογές θα ανήκουν στην Αριστερά» και για το λόγο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει να βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί, προκειμένου να μετατρέψει τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ σε πλειοψηφικό ρεύμα εντός της κοινωνίας.

Νέα ανοίγματα

Έτσι, και αυτή την εβδομάδα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κληθεί να παίξει σε διπλό ταμπλό, όπως ακριβώς έγινε και την προηγούμενη εβδομάδα, όταν μέσα σε δύο 24ωρα, βρέθηκε από την εκδήλωση μνήμης για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στη Βενεζουέλα, για την κηδεία του σοσιαλιστή ηγέτη Ούγκο Τσάβες.
Αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να δηλώσει στους κατοίκους της περιοχής την υποστήριξή του κατά της επένδυσης εξόρυξης χρυσού στη Θράκη. Εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σηκώσει κατακόρυφα τους τόνους κατά της εξόρυξης και στις Σκουριές Χαλκιδικής, ενώ στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε, πλέον, ανοιχτά ότι «στις Σκουριές και στη Θράκη διαμορφώνονται συνθήκες Κερατέας». Μάλιστα, οι ίδιες πηγές, επικαλούμενες τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα επανεξετάσει νέες περιβαλλοντικές εισηγήσεις για την εξόρυξη στη Θράκη, «βλέπουν» ότι το Μαξίμου θα αναγκαστεί να κάνει πίσω και στις δύο περιπτώσεις εξόρυξης χρυσού.

Στη «Μέκκα του καπιταλισμού»

Δύο 24ωρα μετά τη συμμετοχή του σε διαδήλωση κατά της εξόρυξης χρυσού έξω από την Αλεξανδρούπολη, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί… στη «Μέκκα του καπιταλισμού»: στο London School of Economics, όπου έχει κληθεί να παρουσιάσει στους φοιτητές και το επιστημονικό προσωπικό του διάσημου πανεπιστημίου τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Πρόκειται για μία ακόμη προσπάθεια του κ. Τσίπρα να προσεγγίσει τους κύκλους των ευρωπαϊκών και οικονομικών ελίτ, καθώς επιδιώκει να αποκτήσει έναν ευρύ κύκλο διεθνών συνομιλητών και να «σπάσει» την εικόνα του «ανθρώπου που απειλεί το ευρώ», όπως τον παρουσίαζαν προεκλογικά μεγάλες ξένες εφημερίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα