Δύσπιστοι όλοι με τον προϋπολογισμό του 2014

Αν και χαρακτήρισε ρεαλιστικό τον προϋπολογισμό, παρατήρησε πως οι φόροι ακίνητης περιουσίας είναι δυσβάσταχτοι για τους πολίτες και αυτό πρέπει να το πάρει υπόψη του το Υπουργείο Οικονομικών.

«Χρειάζεται φορολογική δικαιοσύνη» είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών «να εξετάσει τις αντικειμενικές τιμές σε όλη τη χώρα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν μπορεί ένα ακίνητο στα Ιωάννινα ή στις ορεινές περιοχές της

Πίνδου να έχει την ίδια τιμή με ένα ακίνητο στα βόρεια προάστια της Αθήνας».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος εκτίμησε ότι, πρόκειται περί ενός προϋπολογισμού, ο οποίος βρίσκεται στον «αέρα», καθώς δεν έχει συμφωνηθεί με την τρόικα, άρα κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με το φορολογικό και τα νέα μέτρα.

Ο κ. Τσακαλώτος ζήτησε τη φορολογία όλου του πλούτου, κινητού και ακίνητου, με μεγάλο αφορολόγητο όριο.

Δεν αντέχουν άλλα μέτρα οι πολίτες, υπογράμμισε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης καλώντας την κυβέρνηση «να δεσμευτεί ότι ο προϋπολογισμός δεν θα αναθεωρηθεί μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Ο κ. Σαχινίδης ζήτησε την χορήγηση του ΕΚΑΣ σε συνταξιούχους και σε άτομα με αναπηρία και να υπάρξει υγειονομική κάλυψη των ανέργων.

Για έναν κλασικό προϋπολογισμό του μνημονίου έκανε λόγο ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, χαρακτηρίζοντάς τον άδικο, αντικοινωνικό και αναποτελεσματικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα